Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Falske likes og falske følgere er vildledning"

- Lone Rasmussen, Dansk Erhverv
Læs bloggen her

HK Handel: Detailhandlen udnytter tilskudsordninger

Foto: detailfolk.dkOnsdag den 19 marts 2014 kl. 10:01 af: Freja Thorbech - 0

Tilskudsordninger som løntilskud og virksomhedspraktik bliver udnyttet i den danske detailbranche, mener HK Handel.

Den danske detailbranche udnytter muligheden for at få medarbejdere betalt af det offentlige via virksomhedspraktik og løntilskud.

Det mener man hos de detailansattes fagforening, HK Handel, der ofte får henvendelser fra tillidsrepræsentanter, der kritiserer de mange tilskudsansættelser.

- Jeg tror nærmest ikke, at det er muligt at finde eksempelvis et supermarked uden medarbejdere i støttet beskæftigelse. Samtidig er vi ikke i tvivl om, at de her ordninger fortrænger medarbejdere i ordinær ansættelse, så der er i den grad behov for at gennemgå udnyttelsen af de her ordninger, siger HK Handels formand, Per Tønnesen, i en udtalelse.

Ordninger tager overhånd

Ankestyrelsen har netop lavet en undersøgelse af virksomhedspraktik og løntilskud. Den viser, at reglerne ikke bliver fulgt i syv procent af sagerne.

Ifølge loven skal kommunerne blandt andet undersøge flere ting, før der kan siges ja til at ansætte medarbejdere i løntilskud eller virksomhedspraktik. For det første skal der være et rimeligt forhold mellem medarbejdere uden løntilskud, medarbejdere med tilskud og personer i virksomhedspraktik. For det andet skal ansættelse i løntilskud betyde en nettoudvidelse af antallet af medarbejdere i den konkrete virksomhed. Og endelig har de ansatte ifølge reglerne krav på at blive hørt i forbindelse med løntilskud og virksomhedspraktik, og det sker altså ikke i syv procent af sagerne.

Hos HK Handel oplever man også, at reglerne ofte bliver brudt.

- Vi hører i stigende grad fra vores tillidsrepræsentanter, at de her ordninger har taget overhånd. Når jobcentre tager rundt på virksomheder og ”sælger” arbejdsløse med tilskud, så bliver det en nem måde at pynte på statistikken i stedet for en reel vej til et job. Det har efterhånden mere karakter af statsstøtte til virksomhederne end en hjælp til den enkelte ledige, siger Per Tønnesen.

Bakker op om gennemgang

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) vil nu gennemgå brugen af støttet beskæftigelse, og det bakker HK Handel op om.

- Derfor har vi henvendt os til Mette Frederiksen og tilbudt, at vi meget gerne deltager i kortlægningen med vores erfaringer og kontakt til tillidsrepræsentanter og medlemmer i detailhandlen, siger Per Tønnesen.

LÆS OGSÅ: HK Handel: Jobrotation skal ikke være statsstøtte til detailbranchenFlere detailnyheder Gå til forsiden

Kommentér denne artikel. (Du kan blive den første)Daglig nyhedsmail:Del artiklen:Kommentarer

Skriv kommentar med profil

> Log ind her, eller opret profil her


Skriv kommentar uden profil

> Vi benytter Google antispam løsning for din sikkerhed

Navn
E-mail (Vises ikke)
Husk den gode tone :-)


Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD