Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Alle kender ROI, men har du fokus på ROE?"

- Morten Max, MAX - Retail Made Simple
Læs bloggen her

Her er Mortens Strunges tips til iværksættere

Mandag den 25 september 2017 kl. 09:56 - Kilde: Business - 0

Hvis man ikke satser, vinder man heller ikke noget. Det er en af flere leveregler, som serieiværksætteren Mortens Strunge styrer efter.

Morten Strunge er 31 år, og så har han de seneste 10 år solgt tre virksomheder for næsten en halv milliard kroner samlet set. Senest har han solgt mobilselskabet Plenti til TDC for 74 millioner kroner.

Han har dog også haft sine fiaskoer, og det er næsten en forudsætning for sidenhen at kunne lykkes. Det siger Morten Strunge til Business.

- Min skole har været at drive virksomhed og fejle og lære undervejs. Modgang skal man bruge til at evaluere og finde ud af, hvad gik galt, så man ikke laver samme fejl igen, siger Morten Strunge.

En af hans første virksomheder var en mobiltelefonibutik i Birkerød. Det gik så skidt, at hans forældre måtte dække et underskud på 2 millioner kroner ved at sælge huset. 

Morten Strunge har også prøvet at mislykkes, da han købte kageforretningen Agnes Cupcakes, og da han satsede på mikrobryggeriet Stronzo Brewing Co. Begge virksomheder måtte dreje nøglen om.

Skift strategi om nødvendigt

Udover, at Morten Strunge ofte satser så stort på sine projekter, at han er nødt til at lykkes med dem, så er han heller ikke bange for at skifte strategi i sine virksomheder, hvis situationen kræver det. Det er sket i både Plenti, lydbogsvirksomheden Mofibo og mobilselskabet Onfone.

Morten Strunge råder desuden andre iværksættere til at fokusere på at skabe en veldrevet virksomhed, fremfor bare at få den solgt hurtigst muligt.

- Hvis man fokuserer benhårdt på exit, så får man ikke det maksimale ud af sit potentiale. Så får du en usund virksomhed. Men hvis du har fokus på at skabe en sund og stærk virksomhed, som tager en position, og som har noget unikt, så skal der nok komme en køber på et tidspunkt, siger han.

LÆS OGSÅ: Succes-iværksætter investerer i Matas-konkurrent

Læs hele artiklen på Business


Flere detailnyheder Gå til forsiden

Kommentér denne artikel. (Du kan blive den første)Daglig nyhedsmail:Del artiklen:Kommentarer

Skriv kommentar med profil

> Log ind her, eller opret profil her


Skriv kommentar uden profil

> Vi benytter Google antispam løsning for din sikkerhed

Navn
E-mail (Vises ikke)
Husk den gode tone :-)


Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD