"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Her er detailvinderne ved DM i Skills 2015

Monday den 12 January 2015 kl. 15:17 af: Freja Thorbech

For femte år i træk kunne erhvervsskoleelever fra 36 fag lade sig hylde som vindere af DM i Skills. Se her, hvem der løb med detailpriserne.

42 vindere fra 36 forskellige erhvervsuddannelsesfag blev i weekenden kåret som vindere af DM i Skills 2015 i Bella Centret.

Det er femte gang, at konkurrencen afholdes med det formål at sætte fokus på de muligheder, som erhvervsuddannelserne rummer.

Det var et hold af detailelever fra CPH West, der kunne glæde sig over en holdsejr inden for kategorien detailhandel. Oswald Laugesen, Nanna Nielsen, Louise Engelsen og Michael Aggerholm løb med titlen. Også Annika Gunneklev fra Food College Aalborg og Slagter Ole kunne glæde sig over en pris. Hun vandt i kategorien detailslagter. Priserne som bedste bager og konditor gik til henholdsvis Stephanie Svendgaard fra Kold College og Byen's Brød og Freja Krarup Johansen fra ZBC Ringsted og Brødkunsten.

Årets mesterskab satte besøgsrekord

Det var undervisningsminister Christine Antorini (S), der overrakte sejrsstatuetterne til vinderne, og hun hyldede de dygtige deltagere for deres faglighed.

- I har i løbet af de seneste dage vist os, hvor store færdigheder jeres fag kræver. Unge som jer, med ambitioner og evner, er til stor inspiration for eleverne fra 9. og 10. klasse, der 1. marts skal vælge, hvilken ungdomsuddannelse de skal begynde på efter sommerferien, sagde Christine Antorini.

Siden mesterskabet begyndte i 2011 har det tiltrukket flere og flere besøgende. I Bella Center satte mesterskabet endnu en gang rekord med 68.000 besøgende.