GuldBageren går i betalingsstandsning
Selskabet bag den frivillige kæde GuldBageren vælger nu at trække stikket.
Nu smider GuldBageren håndklædet i ringen.
Den frivillige kæde af bagerbutikker har indgivet begæring om rekonstruktion - det som tidligere blev kaldt en betalingsstandsning.
Det skriver kæden i en selskabsmeddelelse.
Bagerkæden har i den seneste tid kæmpet en hård økonomisk kamp, efter kædens bankforbindelse sidste år med kort varsel valgte at opsige sit engagement. Flere af de selvstændige butikker valgte i december at skyde en sum penge i kædesamarbejdet i forsøget på at undgå et økonomisk dødsstød.
LÆS OGSÅ: Konkurstruet bagerkæde redder livet
Nu har en enig bestyrelse i GuldBageren så valgt at trække stikket. Behovet for rekonstruktion skyldes hovedsagligt, at branchens generelle udvikling over tid har medført et frafald af GuldBageren-medlemmer, hvorfor kædens forpligtelser ikke længere matcher antallet af skuldre til at bære ansvaret.
- Det er ikke nogen hemmelighed, at den seneste tid har været hård. Det har været svært for både ledelse og medlemmer at erkende, at det ikke er realistisk at fortsætte driften uden tilpasninger. Men selvom det måske kan lyde lidt som en kliche, er vi blevet både klogere og stærkere i processen. En succesfuld rekonstruktion vil for os som bagere betyde, at vi på ny kan få skabt den sunde og velfungerende kæde, som skal give os overskud til igen at fokusere hundrede procent på vores fag og det vi i virkeligheden brænder for, nemlig at bage godt brød til vores kunder, siger direktør og bestyrelsesmedlem i GuldBageren A/S, Michael Mikkelsen, i pressemeddelelsen.
Stor opbakning fra medlemmer
Det er ikke de enkelte lokale og selvstændige GuldBageren forretninger, der har været økonomisk trængt, men udelukkende kædesamarbejdet, GuldBageren A/S. Men kædens ledelse har mødt utrolig stærk opbakning fra medlemmerne, der støtter op om rekonstruktionen, fordi de hver især tror på en lys fremtid som en del af Guldbageren A/S.
- Medlemmernes opbakning er helt afgørende for GuldBagerens fremtid. Meningen med en rekonstruktion er netop at konstruere en platform, som passer til de medlemmer, der i dag udgør kæden. Uden medlemmernes opbakning vil det virke formålsløst at gennemføre en rekonstruktion, fordi det i sidste ende er dem, der udgør alt hvad GuldBageren står for – og derfor har det været fantastisk at mærke deres store opbakning i processen, siger Michael Mikkelsen.
GuldBageren oplyser samtidig, at kædens situation ikke har eller vil få nævneværdig indflydelse på den enkelte bagerbutik. Kæden er Danmarks største frivillige bagerkæde med over 70 butikker beliggende over hele Danmark.
Flere detailnyheder | Gå til forsiden |
Afstemning
Seneste nyheder
Netbutik køber virksomhed kendt fra DR-program
Kaffebutik bliver til en lille kæde
Danske stormagasiner satser på eksklusivt genbrug
Elev fra Matas løber med førstepladsen ved Fagprøveprisen
Ruller nyt smileymærke ud i landets butikker
Se de tre stærke prismodtagere ved årets Danish Retail Award
Fastholder mål om 40-50 butikker på dansk grund
Overtager ejerskab af møbelkæde for 1 krone
Seneste afstemninger
(Primært specialhandel) Hvordan er salget gået i første kvartal af 2023?
(Primært arbejdsgiver) Er den nye overenskomst fonuftig?
Hvordan endte julesalget 2022? (Primært specialhandel)
Hvordan endte Black Friday/Black Week salgsmæssigt sammenlignet med 2021? (Primært specialhandel)
Mest læste nyheder
Seneste nyheder
Seneste blogindlæg
Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt?
”Grøn” markedsføring er blevet et brandvarmt emne
Stop skævvridningen og vis erhvervssind: Udskyd udbetalingen af feriepenge og hjælp flere brancher!
Længere reklamationsret giver ikke mere holdbare produkter
Kære erhvervsminister: her er 5 grunde til at din argumentation om tilladt non-food salg i supermarkeder ikke holder en meter