Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Kan fremtidens parkering hjælpe butikkerne?"

- Martin Michael Frederiksen, It-ekspert og foredragsholder
Læs bloggen her

Forskere kritiserer overraskende rapport om plastikposer

Foto: detailfolk.dkOnsdag den 21 marts 2018 kl. 09:40

En rapport, der fremhæver indkøbsposer af plastik som det klart mest miljørigtige valg, bliver nu mødt af kritik.

En indkøbspose af bomuld skal bruges 7.100 gange, før den belaster miljøet i samme lave grad som en helt almindelig plastikpose. Det er en af konklusionerne i en rapport fra DTU.

Rapporten er udført på bestilling af Miljøstyrelsen, der i sin pressemeddelelse noget overraskende skriver, at plastikposer er det mest miljøvenlige valg, når man skal slæbe sine indkøb med hjem.

Men nu går flere forskere ud og kritiserer hele grundlaget for de ellers opsigtsvækkende resultater, skriver Videnskab.dk.

- Det er problematisk, at man drager en konklusion med et så eksakt tal. De beregninger, forskerne har lavet, bygger på en lang række antagelser og usikkerheder, siger Kristian Syberg, lektor og forsker i miljørisiko på Roskilde Universitet, til Videnskab.dk.

Gamle tal

En anden forsker sår også tvivl om de ellers meget præcise resultater. Han mener, at rapporten har en række “metodemæssige problemer.”

- Alle data om ozonnedbrydende stoffer i rapporten er fra databaser, der stammer helt tilbage fra 1990’erne, siger Jannick Schmidt, lektor på Aalborg Universitet, til Videnskab.dk.

Seniorforsker ved DTU, Anders Damgaard, som har været med til at udarbejde rapporten, mener dog ikke, at kritikpunkterne havde rykket væsentligt ved den overordnede konklusion.

Samsø bremser forbud

Rapporten vakte med det samme stor opsigt flere steder.

Blandt andet venter Samsø Kommune nu med at gennemføre en plan om at forbyde indkøbsposer af plastik på hele øen til fordel for bomuldsposer. Det skriver DR.

- Det kan være, at vi skal skifte til andet end bomuld. Det kan være plantefibre eller genbrugsmaterialer, som ikke har det miljømæssige aftryk som bomuld har, siger Michael Kristensen, formand for teknik- og miljøudvalget på Samsø, til DR.

LÆS OGSÅ: Supermarked sløjfer poser af plastik: Her er det nye materialeFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD