Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Content Marketing: Sådan sælger du dit produkt – uden at sælge"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

Forbrugerrådet: Trustpilot manipulerer anmeldelser

Foto: detailfolk.dkFredag den 15 februar 2013 kl. 06:20

Det er på grænsen til manipulation, når Trustpilot lader nogle virksomheder styre, hvilke anmeldelser der ender på den populære side. Det mener Forbrugerrådet.

Nu bliver internetsiden Trustpilot beskyldt for at manipulerer med de anmeldelser, som siden har slået sig op på at dele mellem forbrugerne. 

Det skriver Børsen.

Avisen er kommet i besiddelse af en række mails, der skulle vise, at Trustpilot i nogle tilfælde lader virksomheder købe sig til gode anmeldelser, og det er manipulation, mener man hos Forbrugerrådet.

LÆS OGSÅ: Forbrugere tvivler på brugeranmeldelser

- Det er meget problematisk, for det giver et enormt misvisende billede, hvis man som forbruger tror, at man kan finde nuancerede anmeldelser på Trustpilot. Det er faktisk manipulation, siger Tina Dhanda, jurist ved Forbrugerrådet, til Børsen.

Kun positive anmeldelser kommer frem

Avisens dokumentation består af en række mails til kunder, der har handlet hos virksomheder, der betaler Trustpilot for særlige fordele.

I mailen bliver kunderne bedt om at give positiv feedback af virksomheden på Trustpilot.dk, mens man beder dem sende eventuel kritik direkte per mail til virksomheden. På den måde er det kun de positive anmeldelser, der bliver synlige for andre forbrugere.

Det er Trustpilot, der står som afsender på de pågældende mails, men teksten er formuleret er virksomhederne selv, siger adm. direktør og stifter Peter Holten Mühlmann til Børsen.

Han mener, at det er svært at undgå, at nogle virksomheder forsøger at snyde.

- Der vil altid være nogle virksomheder, som prøver at påvirke systemet. Vi kæmper for, at de fleste virksomheder bruger det på en fair måde, siger han til Børsen.

(Børsen)Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD