Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Forstå hvorfor folk bruger adblocking – og lær af det!"

- Bjarke Bekhøj, Compell
Læs bloggen her

Discountkæde dropper skjulte buræg

Foto: ColourboxMandag den 2 januar 2017 kl. 06:00 af: Kristian Holgersen - 1

For første gang har en af landets store discountkæder sat en stopper for brugen af skjulte buræg i sine egne produkter.

Flere af landets store dagligvarekæder har efterhånden fjernet bakkerne med buræg fra hylderne. Nu har Lidl som de første taget skridtet videre og fjernet de såkaldte skjulte buræg fra sine egne produkter. Det skriver den tyskejede discountkæde i en pressemeddelelse.

Skjulte buræg indgår som ingrediens i mange forskellige varer - blandt andet mayonnaise, småkager og is. Derfor har udfasningen også krævet en større tilpasning af kædens vareproduktion.

Da Lidl stoppede salget af bakker med buræg i november 2015, havde kæden samtidig udfaset de skjulte buræg i 65 procent af sine egne varer. Ved indgangen til 2017 var målet på 100 procent nået.

- Det er klart, at vi som dagligvarekæde og leverandør af dagligvarer til rigtig mange danskere har et ansvar for, at de varer, vi sælger, er produceret under ordentlige forhold, siger Lidls kommunikationschef, Rikke Brandes, i pressemeddelelsen.

- Rigtig mange danskere ønsker ikke at købe hverken buræg eller varer, der indeholder buræg, og vi er glade og stolte over, at vi er kommet så hurtigt i mål med at udfase buræggene i vores egne varer, fortsætter hun.

Ikke alle de skjulte buræg forsvinder

Trods tiltaget vil der stadig være varer med skjulte buræg på hylderne, hvis de kommer fra en ekstern producent. Langt størstedelen af kædens sortiment stammer dog fra egen produktion, forsikrer Rinne Brandes til tv2.dk.

Her bliver hun også spurgt, om Lidl ikke burde kræve et stop for skjulte buræg af alle sine producenter.

- Jo, men det er også noget, vores indkøbere arbejder med løbende, og de er i dialog med mærkevarerleverandørerne for at præge dem i den retning. Så det er ikke fordi, det stopper her, siger Rikke Brandes til tv2.dk.

Tidligere i år bekendtgjorde Coop, at man også vil udfase salget af buræg i alle sine butikker frem mod 2020. Hos Dansk Supermarked er planen at udfase buræg fra sortimentet i løbet af 2017, mens målet er at slippe for de skjulte buræg i 2019.

LÆS OGSÅ: Alle Coops 1200 butikker stopper salg af omstridt vareFlere detailnyheder Gå til forsiden

Kommentér denne artikel. (1) har kommenteretDaglig nyhedsmail:Del artiklen:Kommentarer

Erling Daell


02-01-2017 13:32

Det er en katastrofe, især for hønsene, med denne falske politiske korrekthed. Efterhånden er det næsten umuligt at købe æg fra høns, der har haft det nogenlunde. Faktum er, at der er den mindste dødelighed blandt burhøns, fordi høns her ikke har flere fjender end de (få) i buret - og derfor i mindre grad dør af stress end høns, der er i store flokke, hvad der kendetegner de økologiske og fritgående høns. Det er snart på tide, at der er en supermarkedskæde, der tør gå forrest med dét budskab. Alt andet vil være synd for hønsene, der i fremtiden i højere grad vil dø, da de ikke længere er burhøns, fordi der blandt befolkningen og kæderne hersker en forfejlet opfattelse af, hvad dyrevelfærd er.

 

Skriv kommentar med profil

> Log ind her, eller opret profil her


Skriv kommentar uden profil

> Vi benytter Google antispam løsning for din sikkerhed

Navn
E-mail (Vises ikke)
Husk den gode tone :-)


Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD