Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Det er de rigeste, der grænsehandler

Foto: detailfolk.dk



Thursday den 20 December 2012 kl. 08:07 af: Mette Winkler

Hver femte dansker køber ind til jul syd for grænsen. Jo flere penge man har, jo større er chancen for, at man tænder bilen og kører til Tyskland for at spare penge.

20 procent af de danske husholdninger tjener 800.000 kroner eller mere årligt. Og det er blandt dem, flest lader sig lokke til Tyskland i jagten på billigt slik, sodavand og alkohol.Det viser en undersøgelse, Userneeds har lavet for Landbrug & Fødevarer.

Det skriver Foodculture.dk

LÆS OGSÅ: Uenighed om grænsehandlens ekstra milliard

Det er meget naturligt, at tallene ser ud, som de gør. Der er flere i den rigeste befolkningsgruppe, der har bil, og det gør turen til grænsebutikkerne noget nemmere. Blandt den fattigste befolkningsgruppe er primært studerende og pensionister.

Den typiske grænsehandler er mand og fra Syddanmark

Skal man tegne et billede af den typiske danske grænsehandler, så er det en mand fra Region Syddanmark.  I Syddanmark svarer 39 procent, at de regner med at købe ind til julen i tyske priser.

23 procent af mændene i undersøgelsen svarer, at de prioriterer at handle i grænsebutikkerne op til jul. Det samme svarer kun 16 procent af kvinderne.

- Mænd er generelt mere prisfokuserede, og de sidder gerne seks timer bag et rat for at gøre et godt tilbud. Alligevel glemmer mange at indregne alle omkostningerne ved en grænsetur, da både brændstofudgifter, afskrivning af bilen og slitage skal regnes med. Det gør det ofte knap så favorabelt, når det samlede regnestykke bliver udregnet, siger Klaus Jørgensen, chefkonsulent og forbrugerekspert hos Landbrug & Fødevarer, til Foodculture.dk.

Grænsehandel kosgter detailhandlen 6000 arbejdspladser

En undersøgelse, som Landbrug & Fødevarer fik lavet i september, viste, at grænsehandlen koster 6.000 tabte danske arbejdspladser. Det seneste år har danskere lagt 6,6 milliarder kroner i de tyske butikker - primært på grund af de lavere priser.

- Hvis de 6,6 mia. kr. i stedet blev lagt i danske butikker ville det svare til, at den danske detailsektor kunne skabe 6.000 jobs i Danmark. Særligt i udkandtsområderne ville der være jobs at hente, siger cheføkonom i Landbrug & Fødevarer, Leif Nielsen i en kommentar.



Flere detailnyheder Gå til forsiden




Daglig nyhedsmail:



Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirect







Seneste jobs



detailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832




Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD