Det er de rigeste, der grænsehandler
Hver femte dansker køber ind til jul syd for grænsen. Jo flere penge man har, jo større er chancen for, at man tænder bilen og kører til Tyskland for at spare penge.
20 procent af de danske husholdninger tjener 800.000 kroner eller mere årligt. Og det er blandt dem, flest lader sig lokke til Tyskland i jagten på billigt slik, sodavand og alkohol.Det viser en undersøgelse, Userneeds har lavet for Landbrug & Fødevarer.
Det skriver Foodculture.dk
LÆS OGSÅ: Uenighed om grænsehandlens ekstra milliard
Det er meget naturligt, at tallene ser ud, som de gør. Der er flere i den rigeste befolkningsgruppe, der har bil, og det gør turen til grænsebutikkerne noget nemmere. Blandt den fattigste befolkningsgruppe er primært studerende og pensionister.
Den typiske grænsehandler er mand og fra Syddanmark
Skal man tegne et billede af den typiske danske grænsehandler, så er det en mand fra Region Syddanmark. I Syddanmark svarer 39 procent, at de regner med at købe ind til julen i tyske priser.
23 procent af mændene i undersøgelsen svarer, at de prioriterer at handle i grænsebutikkerne op til jul. Det samme svarer kun 16 procent af kvinderne.
- Mænd er generelt mere prisfokuserede, og de sidder gerne seks timer bag et rat for at gøre et godt tilbud. Alligevel glemmer mange at indregne alle omkostningerne ved en grænsetur, da både brændstofudgifter, afskrivning af bilen og slitage skal regnes med. Det gør det ofte knap så favorabelt, når det samlede regnestykke bliver udregnet, siger Klaus Jørgensen, chefkonsulent og forbrugerekspert hos Landbrug & Fødevarer, til Foodculture.dk.
Grænsehandel kosgter detailhandlen 6000 arbejdspladser
En undersøgelse, som Landbrug & Fødevarer fik lavet i september, viste, at grænsehandlen koster 6.000 tabte danske arbejdspladser. Det seneste år har danskere lagt 6,6 milliarder kroner i de tyske butikker - primært på grund af de lavere priser.
- Hvis de 6,6 mia. kr. i stedet blev lagt i danske butikker ville det svare til, at den danske detailsektor kunne skabe 6.000 jobs i Danmark. Særligt i udkandtsområderne ville der være jobs at hente, siger cheføkonom i Landbrug & Fødevarer, Leif Nielsen i en kommentar.
Flere detailnyheder | Gå til forsiden |
Afstemning
Seneste nyheder
Netbutik køber virksomhed kendt fra DR-program
Kaffebutik bliver til en lille kæde
Danske stormagasiner satser på eksklusivt genbrug
Elev fra Matas løber med førstepladsen ved Fagprøveprisen
Ruller nyt smileymærke ud i landets butikker
Se de tre stærke prismodtagere ved årets Danish Retail Award
Fastholder mål om 40-50 butikker på dansk grund
Overtager ejerskab af møbelkæde for 1 krone
Seneste afstemninger
(Primært specialhandel) Hvordan er salget gået i første kvartal af 2023?
(Primært arbejdsgiver) Er den nye overenskomst fonuftig?
Hvordan endte julesalget 2022? (Primært specialhandel)
Hvordan endte Black Friday/Black Week salgsmæssigt sammenlignet med 2021? (Primært specialhandel)
Mest læste nyheder
Seneste nyheder
Seneste blogindlæg
Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt?
”Grøn” markedsføring er blevet et brandvarmt emne
Stop skævvridningen og vis erhvervssind: Udskyd udbetalingen af feriepenge og hjælp flere brancher!
Længere reklamationsret giver ikke mere holdbare produkter
Kære erhvervsminister: her er 5 grunde til at din argumentation om tilladt non-food salg i supermarkeder ikke holder en meter