Uenighed om grænsehandlens ekstra milliard
Grænsehandlen når op på 10,6 milliarder kroner i 2012 - 1 milliard mere end i 2011. Beløbet er dog ikke højere end gennemsnittet de forrige år, men branchen kræver skattenedsættelser.
Højere afgifter sender 1 milliard over grænsen. Det er konklusionen i en ny grænsehandelsrapport fra Skatteministeriet, der estimerer, at grænsehandlen når op på 10,6 milliarder i 2012.
Det skriver Jyllands-Posten.
Det får Venstre op af stolen. Tal og konklusioner er imidlertid relative, og tager man gennemsnittet af, hvad danskerne har brugt på den anden side af grænsen i årene 2000 til 2012, så er 10,6 milliarder under gennemsnittet, pointerer skatteminister fra SF, Holger K. Nielsen.
Rapporten fastslår, at begge regeringer de seneste år har indført afgifter, der har øget danskernes incitament til at handle syd for grænsen. Finansloven 2011 med afgifter på øl, slik og cigerretter, og Forårspakken 2009.
Pengene er bedre brugt i Danmark
John Wagner, adm. direktør for De Samvirkende Købmænd, kalder Skatteministeriets rapport et skønmaleri og kræver handling fra regeringen.
- Vi har ikke meget tillid til det skønmaleri, som Skatteministeriet gang på gang kommer med. Men uanset om grænsehandlen er 10, 12 eller 14 milliarder kroner, mener vi, at det er en dårlig forretning for Danmark at have al den handel liggende syd for grænsen i stedet for i de danske butikker. Det burde en regering, der ønsker at fremme beskæftigelsen i Danmark, gøre noget ved, siger han til Jyllands-Posten.
Røde tal fra dankorttransaktioner syd for grænsen
Ifølge Dansk erhverv kan omfanget og konsekvenserne af grænsehandlen i 2012 meget vel være endnu værre og mere omfattende, end Skatteministeriets nye grænsehandelsrapport viser. brancheorganisationen henviser til, at tallene for dankortomsætningen viser en markant stigning i danskernes grænsehandel.
- Fra grænsehandlens i forvejen høje niveau er danskernes dankortomsætning i tyske forretninger i årets første 8 måneder steget med voldsomme 24 procent, mens den samlede dankortomsætning i samme periode kun er steget med 3,5 procent,” udtaler Henrik Hyltoft markedsdirektør i Dansk Erhverv.
Dansk Erhverv efterlyser beskæftigelsestal
Som opfølgning på grænsehandelsrapporten efterlyser Dansk Erhverv beregninger fra ministeriet af, hvilke negative beskæftigelsesmæssige konsekvenser danskernes grænsehandel medfører samt en grænsehandelspakke, som skal indeholde en bredt fokuseret indsats for at nedbringe danskernes grænsehandel og få omsætning og arbejdspladser tilbage til Danmark.
Derudover ser Dansk Erhverv rapportens dokumentation for en glimrende anledning til en gang for alle at rydde fedtafgiften af bordet og droppe den planlagte sukkerafgift.
- Den annoncerede udvidelse af sukkerafgiften vil få endnu flere nye produktgrupper med på danskernes trailer. Derfor anbefaler Dansk Erhverv, at politikerne fjerner fedtafgiften her og nu og skrotter den planlagte sukkerafgift, anbefaler Henrik Hyltoft.
Flere detailnyheder | Gå til forsiden |
Afstemning
Seneste nyheder
Netbutik køber virksomhed kendt fra DR-program
Kaffebutik bliver til en lille kæde
Danske stormagasiner satser på eksklusivt genbrug
Elev fra Matas løber med førstepladsen ved Fagprøveprisen
Ruller nyt smileymærke ud i landets butikker
Se de tre stærke prismodtagere ved årets Danish Retail Award
Fastholder mål om 40-50 butikker på dansk grund
Overtager ejerskab af møbelkæde for 1 krone
Seneste afstemninger
(Primært specialhandel) Hvordan er salget gået i første kvartal af 2023?
(Primært arbejdsgiver) Er den nye overenskomst fonuftig?
Hvordan endte julesalget 2022? (Primært specialhandel)
Hvordan endte Black Friday/Black Week salgsmæssigt sammenlignet med 2021? (Primært specialhandel)
Mest læste nyheder
Seneste nyheder
Seneste blogindlæg
Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt?
”Grøn” markedsføring er blevet et brandvarmt emne
Stop skævvridningen og vis erhvervssind: Udskyd udbetalingen af feriepenge og hjælp flere brancher!
Længere reklamationsret giver ikke mere holdbare produkter
Kære erhvervsminister: her er 5 grunde til at din argumentation om tilladt non-food salg i supermarkeder ikke holder en meter