Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Digitale kompetencer bliver kun vigtigere for fremtidens detailhandel"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

Den Blå Avis lukker

Foto: DBATorsdag den 28 august 2014 kl. 12:03 af: Freja Thorbech

Efter 33 år ophører Den Blå Avis med at udkomme. Det er onlineudgavens store succes, der er skyld i lukningen.

Efter jul er det slut med at bladre den trykte udgave af Den Blå Avis igennem.

Avisen må efter 33 år på markedet kapitulere og lukke. Det skyldes et vigende oplagstal og et løbende frafald af annoncører, der især kan tilskrives online-udgavens massive succes.

- I dag handler danskerne med hinanden, hvor de går og står. Direkte på deres mobiltelefoner eller tablets i sekunderne efter de har besluttet sig for, hvad de vil købe eller sælge. Udviklingen går stærkt, og den kan ikke bremses. Derfor er det desværre også naturligt, at udviklingen i markedet nu får en kedelig konsekvens. Den Blå Avis – og dermed et enestående dansk stykke avis – og kulturhistorie – ophører med at udkomme, siger koncernchef for eBay, der ejer Den Blå Avis, Morten Heuing i en udtalelse.

Stor onlinesucces

Hvor det er gået ned ad bakke for den trykte avis, er det gået den stik modsatte vej online, hvor danskerne handler med hinanden i stor stil.

Da eBay overtog DBA.dk i 2008, var der 3 millioner varer til salg. Sidste år var tallet oppe på 10 millioner, og i år forventer eBay at nå 15 millioner varer. Samtidig er antallet af brugere pr. måned steget fra små 900.000 i 2008 til 1,3 millioner i år.

Og det er ikke kun brugte varer, der handles med på online handelspladsen. DBA.dk har også lanceret en business-udgave, hvor virksomhederne kan reklamere med helt nye varer.

LÆS OGSÅ: Salg af nye varer hitter på Den Blå Avis

Morten Heuing understreger, at lukningen ikke er en spareøvelse.

- Vi flytter i stedet investeringerne til DBA.dk, så vi f.eks. sætter endnu mere skub i udviklingen af forbedrede apps og andre mobile løsninger. Danskerne er det folkefærd i verden, der er mest åben over for den teknologi, der ligger gemt i smartphones og tablets, og derfor er eBay også interesseret i at investere i og udvikle ny teknologi på det danske marked til efterfølgende brug i andre lande rundt om i verden, siger Morten Heuing.

Og danskerne er glade for at bruge DBA på mobilen. Over halvdelen af trafikken på DBA i dag kommer fra mobilen, og hver 3. danske smartphone benytter aktivt DBA.dk’s app.

Den Blå Avis blev grundlagt af racerkøreren Jac Nellemann og udkom første gang i 1981. Avisen gik online med DBA.dk i 1995. EBay købte i 2008 Den Blå Avis med tilhørende forretninger herunder BilBasen.dk.

LÆS OGSÅ: Digital ekspert: Sæt fokus på nytænkningFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD