Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Content Marketing: Sådan sælger du dit produkt – uden at sælge"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

Dødsfald: Ikea-grundlægger blev 91 år

Mandag den 29 januar 2018 kl. 06:00 af: Kristian Holgersen

Ingvar Kamprad grundlagde Ikea som 17-årig. Lørdag døde han i sit hjem i Småland.

Lørdag døde manden bag Ikea, Ingvar Kamprad, efter kort tids sygdom i sit hjem i Småland. Han blev 91 år. Det skriver den ikoniske varehuskæde i en pressemeddelelse.

Da Ingvar Kamprad startede Ikea i 1943, handlede den entreprenante unge mand på blot 17 år med varer som postkort og blyanter gennem postordre. Møbler blev en del af sortimentet i 1948, mens det første varehus åbnede ti år senere i Älmhult. Nu har Ikea 355 varehuse i hele verden.

- Vi sørger over tabet af vores grundlægger og kære ven Ingvar. Hans eftermæle vil blive beundret i mange år frem, og hans vision, om at skabe et bedre hverdagsliv for folk, vil fortsætte med at guide og inspirere os, siger Jesper Brodin, administrerende direktør for Ikea Group og tidligere assistent for Ingvar Kamprad.

I 1988 forlod Ingvar Kamprad de formelle topposter i sit eget livsværk. Men han fortsatte med at bidrage i rollen som seniorrådgiver.

- Han arbejdede helt til det sidste, skriver Ikea i pressemeddelelsen.

Samme år Ingvar Kamprad trak sig tilbage fra Ikea, lancerede han det nye projekt Ikano Bank, som stadig ejes af familien.

Ifølge den svenske avis Expressen havde Ingvar Kamprad en personlig formue på omkring 140 milliarder kroner. Han efterlader sig en adoptivdatter fra sit første ægteskab og tre sønner fra sit ægteskab med Margaretha Stennert, som døde i 2011.

LÆS OGSÅ: Ikea tester udlejning af møblerFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD