Dagrofa i gigantunderskud
Detailgiganten Dagrofa der bl.a. står bag kæderne SuperBest og Kiwi Minipris, fremviser et blodrødt trecifret millionunderskud for 2013.
- 2013 var finansielt set et år, vi ønsker at lægge bag os meget hurtigt. Så kort og kontant lyder kommentaren fra koncernchef i Dagrofa, Per Thau, om resultatet for 2013 der netop er blevet offentliggjort.
Tilbagegang i både omsætning og indtjening
2013 regnskabet viser en omsætning på 19,9 milliarder kroner, hvilket svarer til et fald på 4 procent sammenlignet med 2012. Årets resultat blev for 2013 et minus på 221 millioner kroner mod et plus på 34 millioner kroner i 2012.
Om baggrunden for det utilfredsstillende regnskab, melder Dagrofa om et marked, der fortsat var præget af hård priskonkurrence, stagnerende forbrug, forbrugervandring fra supermarkeder til discountbutikker samt pres på både HORECA- og kioskmarkederne.
Derudover oplyses det i regnskabet, at både EBITDA og årets resultat er påvirket af en lang række engangsomkostninger i forbindelse med transaktionen med NorgesGruppen, samt implementering af den nye organisationsstruktur, herunder beslutning om lukning af en række tabsgivende butikker.
Kigger fremad
Den nyligt tiltrådte koncernchef, Per Thau, kigger nu fremad.
- Vi ser nu fremad og fokuserer på at sikre vækst og fremgang med det nye fundament i Dagrofa. Samtidig skal det fremhæves, at vi har klaret os godt på Grønland og i vores catering- og grossistselskaber henholdsvis FoodService Danmark og SuperGros, der har leveret gode resultater til trods for den store tilbagegang i kiosker og mindre købmænd som følge af lukke-lovsliberaliseringen, siger Per Thau i en pressemeddelelse.
Ny struktur
Dagrofa fremhæver selv den væsentligste begivenhed i 2013, som værende NorgesGruppens køb af Skandinavisk Holdings ejerandel i Dagrofa og den samtidige omstrukturering af Dagrofa og den frie sektor.
Den betød, at de mange selvstændige købmænd tilknyttet KøbmandsHuset og SuperBest nu er direkte medejere af Dagrofa på lige fod med NorgesGruppen og KFI. Dagrofa overtog samtidig ejerskabet af kæderne under såvel SuperBest som KøbmandsHuset, og der er således skabt en entydig ejer- og ledelses-struktur ned gennem koncernen.
LÆS OGSÅ: Norsk gigant overtager magten i Dagrofa
Koncernchefen fremhæver ligeledes den nye ejer- og organisationsstruktur når han kigger ind i 2014.
- Med den nye ejerstruktur og den efterfølgende restrukturering af Dagrofa er fundamentet for frem-gang lagt for såvel de frie købmænd som Dagrofa. Vi har igangsat en række initiativer, der skal sikre vækst og indtjeningskraft i butikkerne og har allerede set de første forbedringer ved at stå sammen på tværs af koncernen, siger Per Thau.
I 2014 forventer Dagrofa fortsat en høj konkurrenceintensitet på såvel dagligvare- som foodservicemarkedet med højeste vækst i discountsegmentet og foodservice. Samlet set forventes derfor en koncernomsætning på niveau med 2013, men med et væsentlig højere EBITDA-resultat.
Flere detailnyheder | Gå til forsiden |
Afstemning
Seneste nyheder
Netbutik køber virksomhed kendt fra DR-program
Kaffebutik bliver til en lille kæde
Danske stormagasiner satser på eksklusivt genbrug
Elev fra Matas løber med førstepladsen ved Fagprøveprisen
Ruller nyt smileymærke ud i landets butikker
Se de tre stærke prismodtagere ved årets Danish Retail Award
Fastholder mål om 40-50 butikker på dansk grund
Overtager ejerskab af møbelkæde for 1 krone
Seneste afstemninger
(Primært specialhandel) Hvordan er salget gået i første kvartal af 2023?
(Primært arbejdsgiver) Er den nye overenskomst fonuftig?
Hvordan endte julesalget 2022? (Primært specialhandel)
Hvordan endte Black Friday/Black Week salgsmæssigt sammenlignet med 2021? (Primært specialhandel)
Mest læste nyheder
Seneste nyheder
Seneste blogindlæg
Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt?
”Grøn” markedsføring er blevet et brandvarmt emne
Stop skævvridningen og vis erhvervssind: Udskyd udbetalingen af feriepenge og hjælp flere brancher!
Længere reklamationsret giver ikke mere holdbare produkter
Kære erhvervsminister: her er 5 grunde til at din argumentation om tilladt non-food salg i supermarkeder ikke holder en meter