Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Content Marketing: Sådan sælger du dit produkt – uden at sælge"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

Dagligvarehandlen på nettet flader ud

Foto: detailfolk.dkFredag den 28 februar 2020 kl. 11:42 af: Kristian Holgersen

De fysiske dagligvarebutikker holder på deres markedsandele i forhold til nethandlen, viser tal fra Dansk Erhverv.

Gennem en årrække har supermarkederne på nettet taget en stadig større bid af de danske husholdningers dagligvareforbrug. Men nu er kurven fladet helt ud, viser en ny rapport fra Dansk Erhverv.

I 2019 blev 2,6 procent af det samlede forbrug af dagligvarer klaret på nettet, og det er fuldstændig samme niveau som i 2018. Året forinden var tallet nede på 2,2 procent.

- Det er en smule overraskende, når vi samtidig kan konstatere, at en større andel af danskerne har handlet dagligvarer på nettet i år sammenlignet med tidligere, fremgår det af Dansk Erhvervs e-handelsanalyse for 2019.

- Den voksende interesse tyder derfor på, at interessen for dagligvarehandel endnu ikke har toppet hos de danske forbrugere, lyder vurderingen fra Dansk Erhverv.

Knap hver fjerde dansker (23 procent) har i løbet af 2019 købt dagligvarer på nettet. Det er stigning fra 19 procent i 2018 og 18 procent i 2017.

Overrasket ekspert

I Børsen kalder detailhandelsekspert Flemming Birch tallene for “overraskende.” Han mener, at dagligvarer har svære vilkår på nettet.

- De fleste danskere har ikke ret langt hen til et supermarked, så butikstætheden gør simpelthen, at det ikke er en relevant ydelse, siger han til avisen og fortsætter:

- Modellen passer ikke til vores indkøbsmønstre. Vi handler ind flere gange end tidligere, fordi vores tidshorisont bliver kortere, men jeg er da overrasket over, at det allerede stagnerer nu.

Ifølge tallene fra Dansk Erhverv lød den samlede omsætning i dagligvarehandlen på 156 milliarder kroner i 2019, hvilket er en håndfuld milliarder mere end året før.

Dagligvarebutikkerne på nettet sidder på omkring fire milliarder.

LÆS OGSÅ: Status fra Nemlig: Måltidskasser går som varmt brødFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD