Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Skævvridning: Regeringens hjælpepakke vil øge butiksdøden i bymidterne"

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

CSR-bamse bliver politisk symbol

Foto: IKEATorsdag den 12 december 2013 kl. 15:41 - Kilde: Flere medier

En bamse fra en IKEA CSR-satsning skaber nu politisk røre i Hongkong. Bamsen er blevet symbolet på modstanden mod regionens leder Leung Chun-ying.

Er man på jagt efter den såkaldte Lufsig ulvebamse fra IKEA, skal man ikke lægge vejen forbi Hongkong.

Her er ulven, der er en del af en indsamlingskampagne for Unicef og Red Barnet, blevet flået ned fra hylderne, skriver flere medier.

Det sker, fordi en aktivist i weekenden kastede en IKEA-ulv efter Hongkongs leder Leung Chun-ying. Han går blandt kritikere under navnet "Ulven". Samtidig lyder tøjdyrets navn på det lokale sprog som et bandeord, der beskriver mødres kønsorganer. De to omstændigheder har betydet, at Lufsig-bamsen efter blot få timer blev udsolgt i Hongkong, og mange lokale måtte efter flere timers kø foran et IKEA-varehus gå forgæves.

Hyldet på Facebook

Samtidig har en Facebook-side dedikeret til IKEA-ulven i skrivende stund fået mere end 48.000 'synes godt om'-tilkendegivelser.

Hongkong er en administrativ region i Kina med begrænset selvstyre, og Leung Chun-ying blev udnævnt som leder sidste år med støtte fra Beijing. Han og hans administration har været plaget af flere skandaler, og kritikere beskriver ham som snu og uden integritet, skriver blandt andre abc.net og invasianmagazine.com.

Lufsig-bamsen er en del af IKEA's årligt tilbagevendende tøjdyrskampagne, hvor møbelgiganten samler ind til Unicef og Red Barnet. Frem til den 4. januar donerer IKEA Foundation 1 euro til de to organisationer for hvert solgt tøjdyr eller børnebog i alle varehuse verden over.

I Hongkong kommer bamsen dog først tilbage på hylderne i starten af det nye år.

LÆS OGSÅ: IKEA-tøjdyr skaffer en halv milliard til børnFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD