Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Bagerne jubler: Kanelsneglen er reddet

Foto: Colourbox



Tuesday den 17 June 2014 kl. 09:47 - Kilde: Newspaq

Der var furore sidste år, da det et kort øjeblik så ud til, at de danske bagere skulle skære ned på kanelen i det danske bagværk kanelsneglen. Men nu ser det ud til, at kagen er reddet.

Fødevarestyrelsen har mandag fremlagt klare retningslinjer for, hvor meget kanel, der må være i kanelsnegle. Ved at kategorisere bagværket som "traditionelt dansk bagværk" har bagerne mulighed for at bruge et højere indhold af kanel end det, der må bruges i andet bagværk.

- Vi er glade for, at vi stadig kan bage kanelsnegle, der smager af noget, uden at kumarinindholdet bliver for højt, siger formanden for Bager- og Konditormestre i Danmark (BKD), Hardy Christensen i en pressemeddelelse.

Kanel indeholder stoffet kumarin, som kan være skadeligt i store mængder. Derfor anbefaler Fødevarestyrelsen også, at man ikke spiser for meget kanel.

Det er på grund af det skadelige stof, at en EU-forordning regulerer, hvor meget kanel EU-borgere må få indenbords. Den grænseværdi overskred hver anden bager tilbage i november.

EU har opdelt grænsen for kanel efter, hvor meget der må bruges i traditionelt og sæsonbetonet bagværk over for, hvor meget der må bruges i almindeligt bagværk.

Da kanelsnegle kan købes året rundt, har fødevarestyrelsen tidligere puttet kanelsnegle i den kategori, der hedder almindeligt bagværk. Men nu bliver kagerne og andet bagværk af samme dejtype defineret som traditionelt dansk bagværk - kagerne har dermed mulighed for have et højere indhold af kumarin.

Det er i samarbejde med DI Fødevarer, BKD, Coop og De Samvirkende Købmænd, at Fødevarestyrelsen har fundet en løsning for kanelsneglene.

Det næste skridt for branchen bliver at udforme nogle arbejdsprocesser, som styrer kumarinindholdet i bagværk, der indeholder kanel.

/ritzau/

LÆS OGSÅ: Bagerne jubler: Lysere tider i sigte



Flere detailnyheder Gå til forsiden




Daglig nyhedsmail:



Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirect







Seneste jobs



detailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832




Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD