Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Bagerne jubler: Lysere tider i sigte

Foto: detailfolk.dk



Thursday den 12 June 2014 kl. 19:10 af: Newspaq

Bagerne har fundet nye måder at redde deres forretning på ovenpå finanskrise og indtoget af bakeoff-koncepter i flere supermarkeder.

Det har ikke været lutter lagkage at være bager eller konditor i Danmark de seneste fem år.

Indtoget af det såkaldte bake off-koncept, hvor dagligvarebutikker, kiosker og tankstationer køber færdigproduceret brød, som bages færdigt i butikken, har været en hård konkurrent til bagerforretningerne. Det blandet med finanskrisen har gjort livet svært for landets bagere.

Men nu skulle der være lys i sigte fra butiksruderne.

Nye tal fra bager- og konditormestrenes brancheorganisation (BKD) viser, at kun to bagerier har måttet indgive konkursbegæring i årets første fem måneder.

Til sammenligning måtte 23 bagere lukke i hele 2013. Og det er alligevel positivt, lyder det fra BKD"s formand, Hardy Christensen.

- Bagerfaget lider ikke længere. Bagerne er kommet videre, og de har fundet nye måder at redde forretningen på. Så vi vejrer morgenluft, siger han til Newspaq.

Flere bagere har fundet samarbejdspartnere

Han mener blandt andet, at bagerne har kringlet krisen ved at tænke ud af boksen.

- Vi ser flere og flere butikker, der finder ud af, hvor de kan gøre sig selv bedre, uanset om det er en selvstændig butik eller en kæde. Eksempelvis er flere butikker begyndt at finde nye samarbejdspartnere for at overleve, siger Hardy Christensen til Newspaq.

Netop idéen med at se efter nye samarbejdspartnere har en bagermester fra Karise på Sydøstsjælland taget til sig.

Her har ejer Michael Nielsen i samarbejde med den lokale SuperBrugsen rykket bagerforretningen ind i butikken, og det har givet flere penge på kistebunden.

- Vi er steget 30-35 procent i omsætning, da vi pludselig har fået adgang til de cirka 7000 kunder, der går igennem butikken dagligt. Det havde vi ikke i vores gamle butik, så vi får pludselig et helt andet kundeflow, fortæller han til Newspaq.

Hos bagernes fagforening, fødevareforbundet NNF, glæder man sig også over de positive nyheder. Forbundskonsulent, Flemming Mogensen, hæfter sig dog ved, at kvaliteten af produktet stadig skal være højt.

- Jeg har en tro, et håb og en drøm om, at vi holder os på det niveau, som vi er på nu. Men det afhænger af, at vi arbejder videre på at få lavet fornuftige samarbejdsaftaler mellem dagligvarebutikkerne og de lokale bagere, så vi får en større produktion af kvalitetsbrød, siger han til Newspaq.

Ifølge tal fra Danmarks Statistik har 141 bagerier landet over måttet indgive konkursbegæring i perioden 2009 til 2013.

Newspaq

LÆS OGSÅ: Brødkrig i dagligvarehandlen er livline til bagermestre



Flere detailnyheder Gå til forsiden




Daglig nyhedsmail:



Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirect







Seneste jobs



detailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832




Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD