Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Skævvridning: Regeringens hjælpepakke vil øge butiksdøden i bymidterne"

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

Topchefen hos Pandora stopper

Foto: detailfolk.dkTorsdag den 9 august 2018 kl. 08:21 af: Kristian Holgersen

Den danske smykkegigant skal nu finde en ny topchef som afløser for Anders Colding Friis.

Allerede i går skrev flere medier, at en nedjustering af forventningerne til 2018 og et efterfølgende aktiedyk havde fået stolen til at vakle under Pandoras topchef.

Torsdag morgen kom det så frem, at Anders Colding Friis stopper som administrerende direktør fra 31. august efter tre et halvt år på posten. Det skriver smykkegiganten i en selskabsmeddelelse.

- Bestyrelsen anerkender den betydningsfulde rolle Anders Colding Friis har haft i Selskabets ledelse og i særdeleshed i forbindelse med udarbejdelsen og formuleringen af den rette nye strategi til sikring af Pandorass fremtidige succes, siger bestyrelsesformand hos Pandora, Peder Tuborgh.

En midlertidig afløser er allerede fundet. Der er tale om Jeremy Schwartz, som tidligere har været administrerende direktør hos The Body Shop.

Overskuddet falder

Samtidig har Pandora offentliggjort et regnskab for andet kvartal i 2018, som ikke lever op til virksomhedens egne forventninger.

- Det skyldes primært en svagere end forventet udvikling i Charms-kategorien samt udviklingen i grossistsalget, som var påvirket af en nedbringelse af varebeholdninger i salgskanalen, siger den nu afgående topchef, Anders Colding Friis, i en kommentar til regnskabet.

- Vi har fortsat tiltro til vores strategi frem mod 2022, men vi har indset, at vi har været for optimistiske med hensyn til, hvor hurtigt de nye produkter får indvirkning, fortsætter han.

Resultatet ender på 1,044 milliarder kroner - en tilbagegang fra 1,095 milliarder i samme periode sidste år. Koncernomsætningen steg med fire procent til 4,819 milliarder kroner, mens EBITDA-marginen går mere end to procent tilbage til 31,1 procent.

LÆS OGSÅ: Smykkegigant fyrer hundredvis af medarbejdereFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD