Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"HVILKEN REJSE SENDES DINE KUNDER PÅ? ...og hvem er rejseleder?"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

Tidligere arbejdsgiver forstår ikke Hay-ansættelse

Foto: hay.dkTorsdag den 29 september 2016 kl. 10:37 - Kilde: Flere medier

Der var ingen baggrundstjek af den nu opsagte Hay-direktør. Både headhuntere og den tidligere arbejdsgiver undrer sig.

Der er uden tvivl gået noget galt i ansættelsesprocessen, da den nu opsagte administrerende direktør i Hay, Kristian Ramm-Larsen, blev ansat i møbelvirksomheden i november sidste år.

Ifølge Børsen var han 16 dage før ansættelsen blevet idømt et år og tre måneders betinget fængsel for 31 forhold af bedrageri, underslæb, mandatsvig og dokumentfalsk for en halv million kroner i den virksomhed han tidligere var ansat som økonomidirektør i.

Virksomheden hedder Agnitio, og de fortæller nu til Børsen, at de undrede sig en del, da de hørte, at Kristian Ramm-Larsen sidste år blev ansat som administrerende direktør i Hay. 

- Vi er aldrig blevet spurgt, og da vi så fandt ud af, hvilket job han rent faktisk fik efter at være stoppet hos os, vil jeg sige, at det var overraskende, at man ikke baggrundstjekkede ham, siger bestyrelsesformand i softwarevirksomheden Agnitio, Søren Stensdal til Børsen.

Headhunter undrer sig

Taget i betragtning, at Hay omsætter for 700 millioner kroner årligt, er det ikke så mærkeligt, at der er flere, som undrer sig over processen. Det gør blandt andet Kai Hammerich, der er landechef og en af Danmarks mest erfarne headhuntere i Korn Ferry. 

- Normalt bør en headhunter ifølge vores branches kodeks sikre verificering af cv oplysninger, uddannelse, lave internetsøgninger og ringe til nuværende og tidligere arbejdsgivere for at indsamle referencer. Ofte sker det, inden personen bliver kontaktet, siger Kai Hammerich til Business.

Han forklarer også, at mange vælger at betale for et bredere baggrundtjek.

- Hvis personen stadig er ansat hos arbejdsgiveren, vil man ikke kunne ringe direkte og tage referencer. Istedet vil man ringe til personer, der kender kandidaten, som fx tidligere kolleger fra arbejdsgiveren eller tidligere chefer. Referencerne skal naturligvist være så dugfriske som muligt.

LÆS OGSÅ: Tre direktører hos Tesco risikerer 10 års fængselFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD