Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Dagens retail-ligning: VM = UX+UI IRL"

- Stine Grubbe, Rådgiver og Foredragsholder
Læs bloggen her

Stor opbakning til støtteside for lokale butikker

Foto: detailfolk.dkTirsdag den 18 februar 2020 kl. 11:36 - Kilde: TV SYD

På få uger har en lokal facebookgruppe, der vil bidrage til at holde butiksdøden for døren, fået markant opbakning.

På lidt over tre uger er brugere strømmet til facebookgruppen “Jeg støtter butikkerne i Esbjerg,” som er startet op af bysbarnet Morten Nissen.

Det skriver TV Syd.

I skrivende stund har mere end 3.000 brugere meldt sig ind i gruppen, der har til formål at støtte det lokale handelsliv i en tid præget af butiksdød.

- Nu skal man ikke komme med dommedagsprofetier, men det er da klart, at lukker stadig flere butikker, så får vi jo til sidst en by, som ikke er attraktiv at besøge eller at bo i, siger Morten Nissen til TV Syd.

Gruppen henvender sig med egne ord til medlemmer, som “søger gode argumenter for ikke at køre til storcentrene udenbys eller spare et par kroner på nethandel. Derfor bliver medlemmerne opfordret til at dele gode indkøbsoplevelser fra butikkerne i Esbjerg med hinanden.

Men der er også plads til debat. En bruger har eksempelvis skrevet et indlæg, som taler imod oplevelsen af, at storcentret Broen har en negativ indvirkning på handelslivet i byen.

Politisk indsats for levende byer

Det er ikke kun lokale initiaver som Morten Nissens voksende gruppe på Facebook, der sætter fokus på udfordringerne med butiksdød.

Fra politisk hold ser man også nærmere på konsekvenserne, når forbrugerne ændrer indkøbsvaner og søger mod netbutikkerne og de store centre uden for byerne.

Tidligere på året præsenterede regeringen således et projekt, som har til formål at bevare livet i bymidterne.

- Levende bymidter i små og mellemstore byer i Danmark er truet, og der sker en centralisering, som er skadelig.Vores byer i hele landet skal trives, sagde erhvervsminister Simon Kollerup (A) i en pressemeddelelse.

- Derfor igangsætter jeg nu er partnerskab for levende bymidter, som skal sætte fokus på at fastholde liv og aktiviteter i små og mellemstore byer og lokalsamfundene, fortsatte han.

LÆS OGSÅ: Forening advarer: Politisk aftale kan føre til butiksdød

Læs hele artiklen på TV SYD


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD