Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Shoppingtjeneste forsøger sig med 3D-menneskescanner

Når kunden er blevet scannet, bliver alle data lige fra højde til bredden forskellige steder på kroppen tilgængelige for Outfitterys stilrådgivere.
Foto: Outfittery



Tuesday den 23 June 2015 kl. 06:20 af: Freja Thorbech

En specielt udviklet 3D-scanner skal sikre, at tøjet sidder bedst muligt, når shoppingtjenesten Outfittery.dk sender tøj til mænd.

3D-teknologien har efterhånden vundet indpas i en del brancher.

Nu vil Outfittery.dk, der er en shopping-tjeneste for mænd, udnytte teknologien for at kunne tilbyde sine kunder den bedst mulige oplevelse. Derfor er man begyndt at bruge en særlig 3D-scanner til mennesker.

- Med et 3D-scan får man en bedre idé af snittet og en fornemmelse af, hvordan personen er opdelt, siger Camillia Miehe, der er country manager for Outfittery i Danmark til detailfolk.dk.

Outfittery.dk er en tjeneste for mænd med en travl hverdag, der helst vil undgå at bruge tid på at selv at hive tøj ned af hylderne i butikkerne. I stedet kan de udfylde en stiltest på Outfitterys hjemmeside og tage en snak med en stilrådgiver, der herefter sammensætter en kasse med særligt udvalgt tøj og sender det hjem til den pågældende kunde. Han kan herefter prøve det derhjemme i ro og mag og betaler kun for det, han beholder. Resten kan han returnere til Outfittery uden omkostninger.

Outfittery har ingen fysiske butikker, men kunderne kan efter aftale komme forbi Outfitterys hovedkontor og blive scannet.

Når kunden er blevet scannet, bliver alle data lige fra højde til bredden forskellige steder på kroppen gemt i en app.

- Med kundens data kan man lige med det samme se, hvilke skjorter fra hvilket firma, der vil være gode til lige netop den kunde. Selvom man egentlig er en størrelse M, skal man måske bruge en størrelse L hos nogle firmaer på grund af ens form, forklarer Camilla Miehe.

Det danske marked styres fra Berlin

Konceptet fungerer også uden 3D-scanneren, slår Camilla Miehe fast. De ansatte stilrådgivere ved, hvad og hvordan de skal spørge ind til kundernes størrelser og præferencer for at sikre, at det tilsendte tøj rammer bedst muligt. Scanneren er blot tænkt som et supplement, der kan præcisere tøjvalget endnu bedre.

3D-scanneren er endnu ikke tilgængelig for de danske kunder, men kan blive det på sigt, lyder det håbefuldt fra country manageren.

Outfittery er oprindeligt startet i Berlin i 2012 af to tyske piger. Sidste år blev tjenesten tilgængelig for de danske kunder, ligesom den også er til stede på otte andre europæiske markeder. I den kommende tid vil Outfittery fokusere endnu mere på det skandinaviske marked.

Indtil videre sidder der ingen fra virksomheden i Danmark. Det styres alt sammen fra Berlin, men med danskere ansat, der kender til de danske mænds behov. Og den manglende fysiske tilstedeværelse i Danmark er ikke noget, der har afskrækket kunderne, forklarer Camilla Miehe.

- Vi ser et stigende salg i Danmark. Mange mænd vil gerne spare tid og bruge tiden på noget andet end at shoppe, og det kan vi tilbyde, siger hun.

Outfittery har i alt 200.000 kunder og en gennemsnitlig basket size på omkring 1.800 kroner.

LÆS OGSÅ: Iværksættersucces: Utraditionelt koncept førte til investormillioner og 60 ansatte



Flere detailnyheder Gå til forsiden




Daglig nyhedsmail:



Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirect







Seneste jobs



detailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832




Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD