Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Sådan må chefen overvåge medarbejderne

Foto: Morguefile.com



Tuesday den 6 February 2018 kl. 06:10 af: Lise Møller Schilder

Chefen har ret vide rammer for overvågning af medarbejderne. Der er dog en række forholdsregler, som skal tages.

Det er meget populært blandt chefer i detailbranchen at overvåge medarbejderne. Og det kan også være nødvendigt. Der er dog regler for, hvor meget chefen må overvåge. Det skriver HK Handel.

Videoovervågning

Eksempelvis må chefen gerne sætte overvågning op på arbejdspladsen. Men chefen må ikke bruge overvågningen til at kontrollere den ansattes effektivitet. Ydermere må chefen heller ikke sætte overvågning op i baderum, omklædningsrum eller på toilettet. Oven i dette skal chefen spørge medarbejderne først.

Reglerne for tv-overvågning er reguleret i persondataloven, tv-overvågningsloven og straffeloven. Der er ligeledes regler på området i overenskomsten mellem DA og LO. HK Handel har også indgået aftale om tv-overvågning med Dansk Erhverv Arbejdsgiver og Dansk Industri.

Overvågning af mail

Chefen må gerne tjekke både mail og sms'er på arbejdstelefonen, men medarbejderne skal gøres opmærksomme på, at de bliver logget før det sker.

Ifølge persondataloven må chefen tjekke, hvem medarbejderne kommunikerer med, og hvornår det sker, for at sikre sig, at der arbejdes i arbejdstiden. Men hvis mails og sms'erne er mærket privat, må chefen ikke læse dem.

Overvågning af tasker

Det er helt okay, at chefen tjekker medarbejdernes tasker, så længe det har et sagligt formål, og at medarbejderen er blevet orienteret om det inden. Et sagligt formål kan være at forhindre tyveri.

- Arbejdsgiveren må ikke forfølge bestemte medarbejdere og skal sørge for, at ransagningerne foretages som tilfældige stikprøvekontroller, og at alle medarbejdere udsættes for det på lige fod. Der må heller ikke gå mere tid med det end nødvendigt, skriver HK Handel.

Hvis ransagningen er lovlig, og medarbejderen modsiger sig, kan chefen tilkalde politiet. Omvendt kan medarbejderne anmelde det til politiet som en overtrædelse af straffeloven, hvis en arbejdsgiver gennemfører en visitation mod medarbejderens vilje på et usagligt grundlag.

LÆS OGSÅ: Succesfuld ung butikschef: Jeg bruger meget overvågning



Flere detailnyheder Gå til forsiden




Daglig nyhedsmail:



Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirect







Seneste jobs



detailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832




Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD