Nyt smart Dankort er godt for detailhandlen
Fakta om Dankort og kontaktløse betalinger
Den kontaktløse kortteknologi baserer sig på en chip og en antenne i kortet, som kan kommunikere med kortterminalen – uden fysisk kontakt.
Den kontaktløse betaling gennemføres ved, at betalingskortet holdes hen til det kontaktløse symbol på terminalen. Displayet på terminalen viser, når betalingen er godkendt.
PIN-koden skal ikke indtastes ved køb op til 200 kroner.
Der er ingen ulemper for detailhandlen i forbindelse med indførelsen af de nye kontaktløse Dankort og Visa/Dankort, forklarer Dansk Erhverv.
Onsdagens nyhed om, at danske banker nu begynder at udstede kontaktløse Dankort og Visa/Dankort, når deres kunder skal have et nyt kort, er godt nyt for detailhandlen. De nye kontaktløse kort betyder, at danskere får mulighed for også at betale kontaktløst i de stadig flere forretninger, der tager imod denne form for betalinger.
PIN-koden skal ikke indtastes ved køb op til 200 kroner.
LÆS OGSÅ: Så meget er Dankort-forbruget steget
De nye korttyper vækker glæde hos Dansk Erhverv.
- Vi anser den kontaktløse funktionalitet som en naturlig videreudvikling af Dankortet, der skal sikre, at kortet fortsat er danskernes foretrukne betalingskort. Vi har de seneste år set en stigende tendens til, at danskerne efterspørger nye betalingsløsninger, der gør det lettere at betale, og det er helt naturligt, at Dankortet følger med i den udvikling. Derfor har detailhandlen taget ansvar for at fremtidssikre Dankortet og besluttet at betale for udviklingen af det kontaktløse Dankort, siger markedsdirektør for Dansk Erhverv, Henrik Hyltoft og fortsætter:
- Vi forventer, at denne nye udvikling af kortet vil betyde hurtigere og mere smidige transaktioner. Det gælder særligt i miljøer, hvor der betales mindre beløb, og hvor man kan have gavn af, at betalingen gennemføres hurtigere.
Ulemper for butikker?
- Er der set fra detailhandlen ulemper forbundet med de nye, kontaktløse Dankort og Visa/Dankort?
- Der er ikke ulemper ved den nye teknologi i forhold til detailhandlen, men fordele i form af mindre slid på terminalerne og forhåbentlig hurtigere afvikling af transaktionerne. Men ændringerne af forbrugernes betalingsvaner vil naturligvis kræve en større involvering fra butikkernes personale i en omstillingsperiode, forklarer markedsdirektøren for Dansk Erhverv, Henrik Hyltoft, til detailfolk.dk.
Der er i dag udstedt mere end 5 millioner Dankort og Visa/Dankort (841.000 Dankort, 4.648.000 Visa/Dankort), og der blev i 2014 foretaget mere end 1,1 milliard betalinger med Dankort i danske forretninger.
Flere detailnyheder | Gå til forsiden |
Afstemning
Seneste nyheder
Netbutik køber virksomhed kendt fra DR-program
Kaffebutik bliver til en lille kæde
Danske stormagasiner satser på eksklusivt genbrug
Elev fra Matas løber med førstepladsen ved Fagprøveprisen
Ruller nyt smileymærke ud i landets butikker
Se de tre stærke prismodtagere ved årets Danish Retail Award
Fastholder mål om 40-50 butikker på dansk grund
Overtager ejerskab af møbelkæde for 1 krone
Seneste afstemninger
(Primært specialhandel) Hvordan er salget gået i første kvartal af 2023?
(Primært arbejdsgiver) Er den nye overenskomst fonuftig?
Hvordan endte julesalget 2022? (Primært specialhandel)
Hvordan endte Black Friday/Black Week salgsmæssigt sammenlignet med 2021? (Primært specialhandel)
Mest læste nyheder
Seneste nyheder
Seneste blogindlæg
Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt?
”Grøn” markedsføring er blevet et brandvarmt emne
Stop skævvridningen og vis erhvervssind: Udskyd udbetalingen af feriepenge og hjælp flere brancher!
Længere reklamationsret giver ikke mere holdbare produkter
Kære erhvervsminister: her er 5 grunde til at din argumentation om tilladt non-food salg i supermarkeder ikke holder en meter