Nyt om navne: Arnold Busck-direktør runder 50 år
Det var Helle Busck Fensvigs oldefar, Arnold Busck, der grundlagde boghandlerkæden i 1896. Efter svære år er udviklingen nu vendt – og på bundlinjen står igen sorte tal i familievirksomheden.
Tirsdag den 11. august var en særlig dag for boghandlerkæden Arnold Busck.
Her rundede kædens direktør, Helle Busck Fensvig, 50 år.
I mange år var Helle Busck Fensvig overbevist om, at hun aldrig skulle spille en aktiv rolle i familievirksomheden, og det til trods for at den naturligt altid har fyldt meget i hendes barndomshjem. Det var hendes oldefar, Arnold Busck, der i 1896 åbnede den første boghandel i Pilestræde i sammen med en kompagnon for få år senenere at flytte alene til Købmagergade i en dengang lille butik i Københavns latinerkvarter.
Da Arnold Busck i 2008 købte konkurrenten B.O. Bøger, var Helle Busck Fensvig en væsentlig del af processen, og da virksomheden næsten samtidig blev alvorligt ramt af finanskrisen ligesom mange andre, så Helle Busck Fensvig nu en anledning til at være med til at løfte familiearven, først som aktiv bestyrelsesformand og siden som administrerende direktør. En beslutning, der ikke mindst glædede hendes far, som siden villigt har stillet sig til rådighed som sparringspartner, men klogelig har valgt at lade næste generation gøre tingene på sin egen måde.
Hård konkurrence
Det skulle vise sig at blive svære år. Udover finanskrisen var branchen ramt af flere nye salgskanaler og de frie bogpriser, som sendte priserne i frit fald efter en politisk beslutning om at liberalisere bogmarkedet. En beslutning, der har fået boghandlere til at lukke og forlag til at fyre medarbejdere. Også Arnold Busck mærkede konsekvensen, men i familien Busck er man opdraget til at møde livets udfordringer med gåpåmod og handlekraft. Helle Busck Fensvig var i besiddelse af en indædt vilje til at bevise, at en boghandel kan være en god forretning, hvis man gør det på den rigtige måde, og hendes tro på, at man ved egen kraft kan gøre en forskel, er generelt stærk.
Udviklingen er vendt
Det tog nogle år, og det var ikke sjove år, men i dag er udviklingen vendt, og resultaterne understøtter den historie, Helle Busck Fensvig satte sig for at overbevise sine 400 medarbejdere om.
Antallet af butikker er skåret ned til 30, ligesom Arnold Busck har en velbesøgt webshop, og der er igen sorte tal på bundlinjen. Det skyldes ikke mindst, at man på én og samme gang har evnet at holde fast i det af det gamle, som er godt, samtidig med at man ikke har været bange for at forny sig.
Flere detailnyheder | Gå til forsiden |
Relaterede nyheder
Afstemning
Seneste nyheder
Netbutik køber virksomhed kendt fra DR-program
Kaffebutik bliver til en lille kæde
Danske stormagasiner satser på eksklusivt genbrug
Elev fra Matas løber med førstepladsen ved Fagprøveprisen
Ruller nyt smileymærke ud i landets butikker
Se de tre stærke prismodtagere ved årets Danish Retail Award
Fastholder mål om 40-50 butikker på dansk grund
Overtager ejerskab af møbelkæde for 1 krone
Seneste afstemninger
(Primært specialhandel) Hvordan er salget gået i første kvartal af 2023?
(Primært arbejdsgiver) Er den nye overenskomst fonuftig?
Hvordan endte julesalget 2022? (Primært specialhandel)
Hvordan endte Black Friday/Black Week salgsmæssigt sammenlignet med 2021? (Primært specialhandel)
Mest læste nyheder
Seneste nyheder
Seneste blogindlæg
Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt?
”Grøn” markedsføring er blevet et brandvarmt emne
Stop skævvridningen og vis erhvervssind: Udskyd udbetalingen af feriepenge og hjælp flere brancher!
Længere reklamationsret giver ikke mere holdbare produkter
Kære erhvervsminister: her er 5 grunde til at din argumentation om tilladt non-food salg i supermarkeder ikke holder en meter