Nyt designkoncept åbner i dag
Kant og pang er kodeordene for den nye designsatsning, der åbner i hjertet af København i dag. Designeren er i fokus og høj butikskommision dømt ude.
Det er kun de nyeste trends inden for mode og interiørdesign, der får plads i udstillingsvinduerne i Larsbjørnsstræde, hvor Designers District åbner i dag.
- Den nye butik bliver udstillingsvindue for spirende designere, hvor kunderne får mulighed for at gå på jagt i morgendagens designs, skriver designer og stifter, Maria Lindemann.
Design på gaden uden økonomiske ofringer
Maria Lindemanns idé er, at specielt udvalgte designere kan leje en plads i butikken og således få deres designs på gaden uden tunge økonomiske investeringer.
Butikken skal hjælpe designere over en af de største barrierer i branchen - den høje kommision de betaler butiksejerne for at sælge deres designs. Hos Designers District er det altid designerne, der tjener mest.
- Kunder går selvfølgelig først og fremmest efter designet i sig selv, men jeg tror også de fleste har det rart med tanken om at støtte en upcoming designer. Derfor har vi valgt en lav leje af designerens stand i butikken, samt en lav kommission til at dække drift, PR osv., og resten går direkte til designeren. Det er en ny måde at tænke butik på, ssiger Maria Lindemann.
Stor tilslutning
Idéen er ikke ny, men det er den ledige butik i Larsbjørnsstræde, der satte gang i foretagendet. Siden da har Maria Lindemann haft travlt med at kontakte innovative designere i vækstlaget, og tilslutningen har været overvældende.
- Jeg har fået en helt utrolig opbakning fra en masse designere, der laver alt lige fra tøj til smykker og lamper. Vi åbner med 15 spændende designere, hvoraf nogle har været i gang i flere år og andre er helt nye. Jeg har valgt de første designere der skal udstille i butikken, fordi de alle har noget nyt, råt og kantet over sig, siger Maria Lindemann, der selv har været i designbranchen siden 1995.
Fokus væk fra håndarbejde og over på designs og trends
Det er ikke klassisk håndarbejde, Designers District slår sig op på. Man behøver ikke være uddannet på en designskole, men alle designs bliver screenet af Maria Lindemann, før de kommer i butikken.
- Det er et krav, at de designs vi udstiller har kant og pang. Jeg har en aftale med designerne om, at jeg får lov at vælge, hvilke af deres designs der kommer ind i butikken og hvilke jeg ikke synes passer ind, siger hun i en kommentar til åbningen.
Flere detailnyheder | Gå til forsiden |
Relaterede nyheder
Afstemning
Seneste nyheder
Netbutik køber virksomhed kendt fra DR-program
Kaffebutik bliver til en lille kæde
Danske stormagasiner satser på eksklusivt genbrug
Elev fra Matas løber med førstepladsen ved Fagprøveprisen
Ruller nyt smileymærke ud i landets butikker
Se de tre stærke prismodtagere ved årets Danish Retail Award
Fastholder mål om 40-50 butikker på dansk grund
Overtager ejerskab af møbelkæde for 1 krone
Seneste afstemninger
(Primært specialhandel) Hvordan er salget gået i første kvartal af 2023?
(Primært arbejdsgiver) Er den nye overenskomst fonuftig?
Hvordan endte julesalget 2022? (Primært specialhandel)
Hvordan endte Black Friday/Black Week salgsmæssigt sammenlignet med 2021? (Primært specialhandel)
Mest læste nyheder
Seneste nyheder
Seneste blogindlæg
Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt?
”Grøn” markedsføring er blevet et brandvarmt emne
Stop skævvridningen og vis erhvervssind: Udskyd udbetalingen af feriepenge og hjælp flere brancher!
Længere reklamationsret giver ikke mere holdbare produkter
Kære erhvervsminister: her er 5 grunde til at din argumentation om tilladt non-food salg i supermarkeder ikke holder en meter