Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Forstå hvorfor folk bruger adblocking – og lær af det!"

- Bjarke Bekhøj, Compell
Læs bloggen her

Nyt butiksstrøg på vej til København

Visualisering af en del af området, det såkaldte Harbour Park, med en café på hjørnet.
Foto: By og HavnOnsdag den 13 maj 2015 kl. 10:21 af: Freja Thorbech - 0

Et nyt butiksstrøg, der kombinerer fordelene ved henholdsvis handelsgader og butikscentre, er på vej til København.

Om fem til syv år vil en tur rundt i Århusgadekvarteret i Københavns Nordhavn være en tur igennem et  butiksstrøg med et righoldigt udvalg af butikker og restauranter.

By & Havn har indgået en detailhandelsaftale med Nordic Real Estate Partners (NREP). Aftalen betyder, at den detailhandelsstrategi, som By & Havn formulerede i forbindelse med arbejdet med masterplanen i Århusgadekvarteret, nu føres ud i livet. 

- En aftale som denne er ikke set før. I Århusgadekvarteret kombineres fordelene ved en handelsgade som fx Gl. Kongevej med hyggelige, selvstændige butikker og caféer – med fordelene ved butikscentret, der typisk har fælles ejerskab, et varieret mix af butikker, fælles markedsføring osv. Vi glæder os meget til at arbejde med Århusgadekvarterets detailhandel i de kommende år, siger CIO i NREP, Rasmus Nørgaard, i en udtalelse.

Indkøbsområde med fokus på kvalitet og fødevarer

Visionen for området er, at det skal være et indkøbsområde med fokus på kvalitet og fødevarer

- Der vil meget hurtigt ligge 1-2 supermarkeder. Derefter sker udviklingen løbende, og om fem-syv år forestiller jeg mig, at man kan ankomme til kvarteret - fx til den nye Metrostation – og så vil man først se de gamle, bevaringsværdige ejendomme, der er omdannet til handel med dagligvarer, designartikler og kvalitetsfødevarer. I en baggård er der måske indrettet små restauranter og værksteder, og i et større lokale ligger måske Nordhavns fødevaremarked. Langs Århusgade, som er kvarterets hovedstrøg, finder man et godt mix af butikker fra de store kæder og små butikker, der fx sælger briller, tøj og designartikler – fuldstændig ligesom i Nordre Frihavnsgade eller på Østerbrogade, siger adm. direktør i By & Havn, Jens Kramer Mikkelsen.

Der er endnu ikke indgået konkrete aftaler med butiksejere og restauratører endnu, men de første sonderinger viser dog stor interesse for at lokalisere butikker og spisesteder i Århusgadekvarteret.

- Butikker vil gerne ligge ved siden af andre butikker. Og jeg er overbevist om, at Århusgade vil tiltrække kunder både fra selve kvarteret men også fra Østerbro og endda længere væk fra bl.a. i kraft af Metrostationen, som jo ligger centralt i kvarteret, siger Rasmus Nørgaard.

Værdi på op til 600 mio. kr.

NREP og By & Havn stifter et nyt komplementaraktieselskab, hvor ejerandelene fordeles med 60 procent til NREP og 40 procent til By & Havn.

By & Havn skyder  cirka 5.000 m2 lokaler i de ’gamle’ bygninger og ca. 8.000 m2 lokaler i nybyggerier ind i aftalen. Desuden er der en option på 5.000 m2 i nybyggerier fra den kommende lokalplan i Århusgadekvarteret Vest.

Mens By & Havn bidrager med indskud af lokaler og ejendomme, bidrager NREP med indskud af kapital.

Det samlede område forventes udviklet inden for fem til syv år og vil på det tidspunkt andrage en værdi på 400 – 600 millioner kroner.

LÆS OGSÅ: REMA 1000-milliardær vil bygge butikker i ghetto-områdeFlere detailnyheder Gå til forsiden

Kommentér denne artikel. (Du kan blive den første)Daglig nyhedsmail:Del artiklen:Kommentarer

Skriv kommentar med profil

> Log ind her, eller opret profil her


Skriv kommentar uden profil

> Vi benytter Google antispam løsning for din sikkerhed

Navn
E-mail (Vises ikke)
Husk den gode tone :-)


Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD