Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Kan fremtidens parkering hjælpe butikkerne?"

- Martin Michael Frederiksen, It-ekspert og foredragsholder
Læs bloggen her

Træder tilbage som topchef i nyslået milliardkoncern

Foto: Svane.comOnsdag den 26 februar 2020 kl. 09:38 af: Kristian Holgersen

En af de store spillere i køkkenbranchen kan præsentere en ny topchef for første gang i 12 år. Samtidig når toplinjen en milepæl.

På årets første forårsdag - 1. marts - bliver der skiftet ud i toppen af køkkenkoncernen TCM Group, som er blandt de største aktører på sit felt i Skandinavien.

Efter at have været administrerende direktør siden september 2007, så har Ole Lund Andersen nu besluttet at sige stop. Han bliver afløst af den 54-årige Torben Paulin, skriver TCM Group i en fondsbørsmeddelelse

- De seneste 12 år har jeg været administrerende direktør for TCM Group, og virksomheden står meget stærkt. Derfor har jeg besluttet, at tiden er rigtig for mig til at træde tilbage og i stedet fokusere på bestyrelsesarbejde, siger Ole Lund Andersen og fortsætter:

- Samtidig er jeg glad for at kunne overdrage opgaven til en stærk efterfølger, og jeg er overbevist om, at TCM Group vil fortsætte sin vækstrejse i Danmark og i resten af Skandinavien.

Har før efterfulgt en veteran

Torben Paulin kommer direkte fra en stilling som bestyrelsesformand for lampekoncernen Frandsen Group, hvor han også prøvede at afløse en direktør med mange år på bagen.

Da han i august 2019 blev udpeget som midlertidig administrerende direktør, var det nemlig i stedet for Benny Frandsen, der havde siddet på posten lige siden opstarten i 1968.

Tidligere har Torben Paulin været 15 år hos BoConcept - de sidste fem som administrerende direktør. Nu er han imidlertid klar til at tørne ud for TCM Group.

- Jeg har fulgt TCM Group udefra gennem mange år, og væksten har været imponerende. Nu ser jeg frem til at blive en del af TCM Group og er bevidst om det væsentlige potentiale, der ligger i de forskellige brands både i Danmark og i det øvrige Skandinavien, siger Torben Paulin.

Når forbi milepæl

Skridt for skridt har TCM Group nærmet sig en årlig omsætning på en milliard kroner.

Men nu er milepælen lige akkurat nået efter et lille tigerspring i 2019, hvor den organiske vækst ramte næsten 12 procent. Det fremgår af regnskabet for fjerde kvartal af 2019.

- Væksten var primært drevet af branded stores indenfor B2B markedet, og vi fortsatte med at tage markedsandele i Danmark med en vækst på helåret på 13,4 procent i Danmark, siger Ole Lund Andersen i en kommentar til kvartalsregnskabet.

Resultatet for hele 2019 bliver sat til 111,3 millioner kroner - en fremgang på 7,3 procent.

TCM Group fører en multibrand-strategi, hvor Svane Køkkenet er det primære brand. De øvrige brands er Tvis Køkkener, Nettoline og Kitchn. Koncernen har cirka 135 butikker i Skandinavien.

LÆS OGSÅ: Tidligere Bestseller-mand hopper fra sten til sten i køkkenbranchenFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD