Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Er din virksomheds hjemmeside tilgængelig?"

- Lone Rasmussen, Dansk Erhverv
Læs bloggen her

Myndigheder slår reglerne om kontant betaling fast

Foto: detailfolk.dkMandag den 24 juni 2019 kl. 06:00 af: Redaktionen - 1

Mange er usikre på, om butikker må afvise kunder med kontanter. Det har fået Forbrugerombudsmanden til at slå reglerne fast.

Selvom det kan være fristende at slippe for at have en kasse i butikken, så må man som udgangspunkt ikke afvise kunder, der vil betale med kontanter.

Det skriver Forbrugerombudsmanden i pressemeddelelse på baggrund af flere spørgsmål fra både forbrugere og virksomheder.

- Kontantreglen er til for at beskytte de forbrugere, der vil betale med kontanter, siger Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen.

- Hovedreglen er, at hvis en virksomhed tager imod betaling med kort eller betalingsapps, skal den også tage imod kontanter. Virksomheden må ikke begynde at sætte hindringer op, så det bliver sværere at betale kontant, fortsætter hun.

Ifølge kontantreglen skal virksomheder i tidsrummet fra kl. 6 til kl. 22 tage imod kontanter, hvis de modtager betaling med betalingsinstrumenter, som f.eks. betalingskort og -apps.

Det gælder også, selvom der ikke er tale om et egentligt salgssted, da reglen finder anvendelse, så snart der modtages betalingsinstrumenter. Virksomheder kan heller ikke omgå kontantreglen ved f.eks. at sætte skilte op om, at de ikke tager imod kontanter.

Flere undtagelser

Kontantreglen omfatter ikke fjernsalg, såsom køb over nettet og telefonen, eller ubemandede selvbetjeningsmiljøer, f.eks. ubemandede benzintanke.

I områder, hvor der er forhøjet risiko for røveri, er virksomhederne desuden alene forpligtet til at modtage kontanter fra kl. 6 til kl. 20.

Erhvervsministeren fastsætter, i hvilke områder der kan være forhøjet risiko for tyveri, og virksomheden skal orientere Finanstilsynet, hvis man ønsker at benytte denne mulighed.

Overtrædelse af kontantreglen kan straffes med bøde. 

LÆS OGSÅ: Regeringen vil give tøjbutikker lov til at afvise kontanterFlere detailnyheder Gå til forsiden

Kommentér denne artikel. (1) har kommenteretDaglig nyhedsmail:Del artiklen:Kommentarer

Marianne Sejbak


28-06-2019 13:26

Det er kun i tidsrummet kl. 20-22, at det kræver, at butikken ligger i et område med høj risiko og at Finanstilsynet skal orienteres. I tidsrummet kl. 22-06 er det helt op til butikkerne, hvorvidt de ønsker at modtage kontanter eller ej også uden at orientere Finanstilsynet.

 

Skriv kommentar med profil

> Log ind her, eller opret profil her


Skriv kommentar uden profil

> Vi benytter Google antispam løsning for din sikkerhed

Navn
E-mail (Vises ikke)
Husk den gode tone :-)


Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD