Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Kan fremtidens parkering hjælpe butikkerne?"

- Martin Michael Frederiksen, It-ekspert og foredragsholder
Læs bloggen her

Lauritz.com bryder regler om markedsmisbrug

Foto: ColourboxTorsdag den 19 januar 2017 kl. 10:40 - 0

Problemerne regner ned over online-auktionshuset Lauritz.com. Nu har direktøren brudt markedsreglerne for køb af aktier.

Lauritz.com's driftsdirektør, Henrik Engmark, har været lidt for længe om at indrapportere sine køb af virksomhedens aktier. Ifølge Business købte han massivt op i virksomheden over en periode på otte dage. Det skete efter selskabet fremlagde sit seneste regnskab den 28. november.

Business kan se, at driftsdirektøren på selve dagen for regnskabet, den 28. november, foretager en handel, som ikke bliver indberettet i tide til Finanstilsynet. Direktøren køber 2.128 aktier.

- Ledende medarbejdere må gerne købe ind i deres egne børsselskaber, så længe det indberettes til Finanstilsynet, men stik imod reglerne om markedsmisbrug havner handlen alt for sent til offentligt skue hos vagthunden, der skal holde øje med handlen med værdipapirer, skriver Business.

Over grænsen

Det skal indrapporteres hurtigst muligt og senest tre arbejdsdage efter handlen er foretaget. Men der går mere end fem arbejdsdage, før handlen registreres.

- Det er ud over grænsen og i sig selv ulovligt efter reglerne om markedsmisbrug, siger ekspert i børsret og professor på Juridisk Institut på Aarhus Universitet, Paul Krüger Andersen, til Business.

Finansdirektør i Lauritz.com, Claus Boysen, beklager den sene indberetning. Men han mener også, at det er positivt, at Henrik Engmark køber stort op i aktien.

- Generelt finder vi det vældig positivt, at ledende medarbejdere vil investere i virksomheden, da det udtrykker en tro på Lauritz.coms langsigtede potentiale. De konkrete handler på i alt cirka 123.000 kr. er foretaget i forlængelse af offentliggørelsen af en kvartalsrapport for at sikre, at der ikke foreligger nogen insiderinformation, siger han til Business.

LÆS OGSÅ: Aktie-deroute hos Lauritz.comFlere detailnyheder Gå til forsiden

Kommentér denne artikel. (Du kan blive den første)Daglig nyhedsmail:Del artiklen:Kommentarer

Skriv kommentar med profil

> Log ind her, eller opret profil her


Skriv kommentar uden profil

> Vi benytter Google antispam løsning for din sikkerhed

Navn
E-mail (Vises ikke)
Husk den gode tone :-)


Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD