Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Hvornår har du sidst sagt tak til en kunde?"

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

Lars Larsen overtager møbelgigant

Adm. direktør i Actona Torben Villadsen, enke efter Actonas stifter Susanne Dahl Jepsen, og JYSK-ejer Lars Larsen er blevet enige om en overtagelse.
Foto: JYSKTorsdag den 23 april 2015 kl. 10:44 af: Freja Thorbech - 0

Nu overtager Lars Larsen en dansk møbelgigant, der er en af Nordeuropas største med en omsætning på 1,1 mia. kr. og 1.200 medarbejdere.

Lars Larsen lukker nu endnu en virksomhed ind i folden under LARS LARSEN GROUP.

Dynekongen overtager aktiemajoriteten i møbelvirksomheden Actona Company A/S, der producerer og sælger møbler til detailhandlen i over 90 lande rundt om i verden og har nogle af verdens største detailkæder på kundelisten.

- Actona er en sund virksomhed med gode værdier, en meget kompetent ledelse og en stærk organisation. Samtidig ligger virksomhedens forretning inden for et område, som vi i LARS LARSEN GROUP ved noget om, så jeg er meget glad for, at vi har fået en aftale i stand, siger Lars Larsen i en udtalelse.

Udover JYSK består LARS LARSEN GROUP blandt andet også af møbelkæderne Bolia.com, ILVA og IDEmøbler samt møbelvirksomheden Interstil og havemøbelproducenten Scancom. Fælles for dem alle er, at de er helt eller delvist ejet af Lars Larsen, men derudover bliver de drevet som selvstændige brands og organisationer. Og det bliver også tilfældet med Actona, understreger Lars Larsen.

- Actona har et stærkt navn i branchen og ledelsen ved, hvad der virker og har et meget fornuftigt syn på, hvordan virksomheden skal udvikles yderligere – så som ny hovedaktionær er mit job nu at give dem de bedste betingelser for, at de kan vokse sig endnu stærkere som selvstændig virksomhed i LARS LARSEN GROUP, siger Lars Larsen.

Deler værdier med afdød stifter

Actona har sine rødder tilbage til 1981 og er stiftet af Orla Dahl Jepsen, der afgik ved døden i en alder af kun 58 år i 2014. Virksomheden omsætter idag for over 1,1 milliarder kroner og har 1.200 ansatte.

En overtagelse af LARS LARSEN GROUP er det helt rigtige for virksomheden, siger Susanne Dahl Jepsen, der er enke efter Orla Dahl Jepsen.

- Jeg ved, at Orla på både Actonas og vores medarbejderes vegne ville være glad for, at virksomheden får Lars Larsen ind som ejer. Orla og Lars Larsen kendte hinanden i mange år og delte de samme værdier, siger Susanne Dahl Jepsen.

Lars Larsen bliver som sagt ny hovedaktionær i Actona, mens den nuværende direktion, der består af adm. direktør Torben Villadsen, driftsdirektør Aksel Lægsgaard og kommerciel direktør Søren Damgaard også investerer i en ejerandel.

Handlen er betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse.

LÆS OGSÅ: Lars Larsen køber sengekædeFlere detailnyheder Gå til forsiden

Kommentér denne artikel. (Du kan blive den første)Daglig nyhedsmail:Del artiklen:Kommentarer

Skriv kommentar med profil

> Log ind her, eller opret profil her


Skriv kommentar uden profil

> Vi benytter Google antispam løsning for din sikkerhed

Navn
E-mail (Vises ikke)
Husk den gode tone :-)


Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD