Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Styrk din virksomheds fysiske tilstedeværelse på den kommende messe"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

Kollapset legetøjskæde skylder Lego stort millionbeløb

Foto: detailfolk.dkOnsdag den 4 april 2018 kl. 11:26 - Kilde: Finans

Den totale nedtur hos Toy’R’Us i USA truer med at koste den danske legetøjsgigant et større millionbeløb.

Danske Lego har mere end 30 millioner dollar - eller omkring 180 millioner kroner - i klemme hos kriseramte Toys’R’Us. Det skriver Finans.

Beløbet fremgår af et retsdokument, som Lego har sendt til de amerikanske myndigheder, efter det i marts kom frem, at Toys’R’Us ville lukke alle sine butikker, hvis man ikke kunne finde en køber.

Ifølge Finans bliver Legos varer solgt for at kunne betale andre kreditorer, der står længere fremme i køen. Hvis Lego skal have sine varer retur, er det kun muligt, hvis det sker på leverandørens regning.

Kæmpe gæld

Sagaen om kollapset i Toys’R’Us har efterhånden stået på i længere tid, som Detailfolk har beskrevet gennem flere historier.

Sidste år kom det frem, at en gæld på sammenlagt 30 milliarder kroner havde tvunget Toys’R’Us til søge om en særlig konkursbeskyttelse, som giver mulighed for at rette op på forretningen i fred for kreditorerne. Men et skuffende julesalg har været med til at skubbe virksomheden det sidste stykke over kanten.

Ifølge CEO Dave Brandon har kunder og leverandører ikke givet den nødvendige støtte til Toys’R’Us. Han mener, “at alle vil komme til at fortryde, hvad der nu sker,” skrev mediet The Verve i marts.

I Danmark kommer sagen ikke umiddelbart til at få konsekvenser. Her er bliver butikkerne ejet af koncernen Top-Toy, som har købt retten til at bruge det amerikanske navn.

LÆS OGSÅ: Amerikansk legetøjsgigant vil lukke ned i hjemlandet

Læs hele artiklen på Finans


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD