Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Hvornår har du sidst sagt tak til en kunde?"

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

IKEA er selvforsynende med energi i Norden

IKEAs 30 nye vindmøller i Glötesvålen i den centrale del af Sverige forventes at producere cirka 220 GWh vedvarende energi pr. år. Det svarer til årsforbruget for cirka 44.000 husholdninger.
Foto: IKEAFredag den 29 maj 2015 kl. 14:45 af: Freja Thorbech - 0

IKEAs vindmøller og solceller i de nordiske lande producerer nu mere vedvarende energi, end alle møbelgigantens virksomheder i Norden forbruger.

IKEA har netop indvidet sin tredje vindmøllepark i Sverige.

Med indvielsen når den svenske møbelgigant en helt særlig milepæl. De 30 nye vindmøller betyder nemlig, at alle IKEAs vindmøller og solceller i de nordiske lande nu producerer mere vedvarende energi, end alle IKEAs virksomheder i Norden forbruger.

– At IKEA nu netto bidrager med mere vedvarende energi, end vi i Norden forbruger er et vigtigt skridt mod vores mål om at være globalt energiuafhængig i år 2020. Vi tror på, at det der er godt for vores planet, også er godt for IKEA, siger Jonas Engberg, der er bæredygtighedschef i IKEA Danmark i en udtalelse. 

Vindmølle og solceller i Danmark

I Danmark er der indtil videre opført en vindmølle ved varehuset i Taastrup, som producerer energi svarende til cirka 1/3 af varehusets forbrug. På taget af IKEAs varehus i Aarhus er der installeret solceller, som producerer omkring 20 procent af varehusets elforbrug.

LÆS OGSÅ: IKEA åbner nyt varehus i Aarhus

IKEA Group ejer og driver nu i alt 46 vindmøller i Sverige, og sammen med vindmøllen i Taastrup betyder det, at IKEA Group kan producere anslået 361 GWh vedvarende energi om året i Norden. Det svarer til det årlige elforbrug hos 72.000 husholdninger og en reduktion af CO2 med 288.500 tons.

Sammen med den varmeenergi, som IKEA Group udvinder af biomasse fra fabrikker i Sverige, producerer IKEA mindst lige så meget energi fra vedvarende kilder, som møbelgiganten bruger i sine varehuse, fabrikker, distributionscentre og kontorer i de nordiske lande.

LÆS OGSÅ: IKEA i energirigtig rekordinvesteringFlere detailnyheder Gå til forsiden

Kommentér denne artikel. (Du kan blive den første)Daglig nyhedsmail:Del artiklen:Kommentarer

Skriv kommentar med profil

> Log ind her, eller opret profil her


Skriv kommentar uden profil

> Vi benytter Google antispam løsning for din sikkerhed

Navn
E-mail (Vises ikke)
Husk den gode tone :-)


Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD