Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"HVILKEN REJSE SENDES DINE KUNDER PÅ? ...og hvem er rejseleder?"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

HK Handel's formand revser Coop for fyringer

Foto: Karin Meldgaard HenriksenFredag den 22 marts 2013 kl. 10:40 af: Simone Hansen

Coop beskyldes for grådighed af HK Handels formand i nyt blogindlæg på detailfolk.dk, men man har gjort det nødvendige, lyder det fra Coop.

 'Grådige' og 'uansvarlige' - Det er nogle af de ord HK Handels formand, Per Tønnesen, vælger at bruge om ledelsen i dagligvarekæden Coop i et nyt blogindlæg på detailfolk.dk. Coop valgte for nyligt  at outsource hele deres regnskabsafdeling til Indien for at spare, og det er det, der har fået formanden op af stolen. 

'Ikke ansvar - men grådighed'

Her kritiserer han Coop for at gå imod deres egne visioner om ansvarlighed, når de til trods for, hvad Tønnesen mener er en fin økonomi, vælger at fyre medarbejderne i regnskabsafdelingen. 

- Når Coop sender 60 danskere over i arbejdsløsheden for at spare en klatskilling på lønnen, der nu ryger til Indien – samtidig med at man kan aflevere en halv milliard i overskud – så er der kun et ord, der beskriver virksomhedens vision, og det er ikke ansvarlighed – det er grådighed, skriver han. 

Nødvendigt onde

Hos Coop har man dog et andet syn på sagen. Sidste år øgede Coop omsætningen med en milliard kroner, men tjente samtidig tre millioner kroner mindre, forklarer pressechef hos Coop, Jens Juul Nielsen til detailfolk.dk. 

Det (fyringerne, red.) er ikke en beslutning vi har taget med hjertet, men med hjernen. Vi mener netop det er ansvarlighed. Det handler om at styrke en virksomhed og gøre os konkurrencedygtige, ellers kommer det til at gå ud over de 25.000 andre arbejdspladser, vi råder over. Vi er nødt til at bringe omkostningerne ned, siger han til detailfolk.dk og tilføjer: 

- Vi har et meget konkurrencepræget marked, og vi har set tilbagegang i forbruget de sidste fem år, samtidig priskonkurrencen er hårdere end nogensinde.

LÆS HELE BLOGINDLÆGGET HER

 Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD