Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"5 råd der skaber tillid og salg i e-handel"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

Gavekort gælder på trods af forældelse

Foto: detailfolk.dkFredag den 27 juli 2012 kl. 13:10 af: Freja Thorbech - 0

Selvom butikkerne har ret til at afvise et gavekort efter tre år, opfordrer forbrugerombudsmanden nu til, at de alligevel tager imod det.

Når man modtager et gavekort med en gyldighedsperiode på fem år, skal kortet kunne anvendes i fem år – også selv om udstederen har lov til at afvise kortet efter tre år. Det skriver forbrugerombudsmanden i en pressemeddelse. 

Reglerne om forældelse betyder ellers, at et gavekort bliver forældet efter tre år, uanset hvad kortets udsteder har sagt til køberen eller skrevet på kortet. Men forbrugerombudsmanden opfordrer nu butikkerne til også at tage imod gavekort, hvor den påtrykte gyldighed er længere end tre år.

Opfordringen kommer efter, at forbrugermanden modtog en klage over Imerco tidligere i år. Isenkræmmerkæden havde med henvisning til forældelsesreglerne afvist klagerens gavekort, da der var gået mere end tre år siden udstedelsen. På kortet stod der dog påtrykt, at gyldighedsperioden var fem år.

Følger henstilling

Forbrugerombudsmanden opfordrede Imerco til at acceptere forbrugernes gavekort i hele gyldighedsperioden, uanset om kortene er forældede efter forældelsesreglerne. Den opfordring har Imerco nu fulgt. 

- Det er positivt, at Imerco har valgt at følge min henstilling. Generelt vil jeg opfordre erhvervsdrivende til at tage imod gavekort påtrykt fx fem års gyldighed, selv om reglerne om forældelse giver dem hjemmel til at afvise dem efter tre år. Det giver forbrugerne en tryghed, at man kan regne med, at et gavekort kan bruges i så lang tid, som det faktisk fremgår af kortet, siger forbrugerombudsmand Henrik Øe.Flere detailnyheder Gå til forsiden

Kommentér denne artikel. (Du kan blive den første)Daglig nyhedsmail:Del artiklen:Kommentarer

Skriv kommentar med profil

> Log ind her, eller opret profil her


Skriv kommentar uden profil

> Vi benytter Google antispam løsning for din sikkerhed

Navn
E-mail (Vises ikke)
Husk den gode tone :-)


Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD