Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Tak til en presset detailhandel"

- Lone Rasmussen, Dansk Erhverv
Læs bloggen her

Føtex lancerer bomuldsposer til frugt og grønt

Foto: detailfolk.dkTorsdag den 6 december 2018 kl. 06:00 af: Kristian Holgersen

Regeringen har planer om at forbyde de knitrende plastikposer til frugt og grønt. Men allerede nu har Føtex fundet frem til en ny model.

Nu kommer der et alternativ til de knitrende plastikposer, som kunderne i Føtex bruger 35 millioner af hvert år, når de eksempelvis køber frugt og grønt. Det skriver Salling Group i en pressemeddelelse.

Fremover kan Føtex-kunderne pakke løse kartofler og tomater i en bomuldspose, som er langt nemmere at genbruge.

- Introduktionen af de nye genbrugsposer betyder, at vi kan nedbringe antallet af de lette knitreposer, der kun bruges en enkelt gang, siger Jonas Schrøder, ansvarlighedsdirektør i Salling Group-koncernen.

- I Salling Group arbejder vi på at udfase plast, hvor det ikke er nødvendigt, og netop de lette, tynde poser er et godt eksempel på plastik, vi skal minimere, fortsætter han.

Et forbud på vej

Regeringen har netop fremlagt en handlingsplan for plastik, hvor der bliver lagt op til helt at forbyde de knitrende plastikposer, mens de tykkere af slagsen ikke længere må være gratis.

- De tynde plastikposer skal vi holde op med at bruge, og så skal vi tænke os langt bedre om, før vi bruger de tykke plastikposer, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) til Politiken.

- Nu skal vi præsentere planen og drøfte den med Folketinget. Og så satser jeg på, at der vil være vild jubel og stor tilslutning til den, siger ministeren, fortsætter han.

Et skridt på vejen

I pressemeddelelsen fra Føtex giver Dansk Erhverv varehuskædens initiativ rosende ord med på vejen. Den miljøpolitiske chef kalder det et skridt på vej mod en kultur- og adfærdsændring.

- Der er ingen tvivl om, at engangsplastik kan være en trussel imod naturen og ressourcerne, siger Jakob Lamm Zeuthen i pressemeddelelsen.

- Vi skal sætte ind, og det kræver, at både virksomheder og kunder bevæger sig væk fra en brug-og-smid-væk-kultur og i stedet bidrager til at få skabt respekt omkring ressourcerne. Med Føtex’ genbrugspose kan man netop skubbe det i en positiv retning og undgå unødvendig plastik, som blot bruges en enkelt gang.

De nye genbrugsposer lander i Føtex-butikkerne i det nye år.

LÆS OGSÅ: Endnu flere retter fokus mod plastikposerneFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD