Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Alle kender ROI, men har du fokus på ROE?"

- Morten Max, MAX - Retail Made Simple
Læs bloggen her

Fleggaard lander kæmpe overskud

Foto: detailfolk.dkTorsdag den 9 februar 2017 kl. 06:00 af: Kristian Holgersen - 0

Den sønderjyske grænsegigant tjener penge som aldrig før og kalder sit seneste årsregnskab for det bedste nogensinde.

Fleggaard har med egne ord netop offentliggjort det bedste regnskab i sin 90 år lange historie. Det fremgår af en pressemeddelelse fra koncernen.

Overskuddet for regnskabsåret 2015/16 lander på hele 318 mio. kroner efter skat, og det er rekord for Fleggaard, som nok er mest kendt for sine grænsebutikker i eget navn. Men den sønderjyske koncern driver blandt andet også butikskæden Calle, tre grossistvirksomheder og et leasingselskab. 

Ifølge Fleggaard har alle dele af forretningen klaret sig godt. Det gælder også grænsehandlen, som har været stabil i en længere årrække.

- I den tyske lovgivning er der et loft på antallet af kvadratmeter der kan anvendes til grænsehandel, hvilket betyder, at de tyske regler ikke tillader hverken flere eller større grænsebutikker. Dette begrænser selvsagt den organiske vækst på markedet. At vi alligevel har taget en smule markedsandele vidner om godt købmandskab, hvilket vi naturligvis er særdeles tilfredse med, udtaler Jens Klavsen, administrerende koncerndirektør i Fleggaard Holding A/S, i en pressemeddelelse.

Mindre omsætning

Selvom overskuddet er stort, så må Fleggaard alligevel notere sig en nedgang i omsætningen. Den lander på 5,7 mia. kroner, hvilket er 6 procent lavere end sidste år. Det skyldes især svigtende salg af mobiltelefoner i grossistvirksomheden Dangaard, lyder forklaringen.

- Men da mobilsalget på grossistmarkedet er kendetegnet ved ekstrem høje omsætninger med meget lave marginaler, havde omsætningsnedgangen ikke den store betydning på bundlinjen. Samtidig har vi været dygtige til at dyrke andre forretningsområder, hvilket har mere end kompenseret indtjeningsnedgangen på mobilområdet, siger Jens Klavsen.

Fleggaard-kæden har otte butikker ved den dansk-tyske grænse, mens der i øjeblikket er 10 i Calle-kæden syd for grænsen.

LÆS OGSÅ: Sådan skovler Fleggaard-koncernen fortsat milliarder indFlere detailnyheder Gå til forsiden

Kommentér denne artikel. (Du kan blive den første)Daglig nyhedsmail:Del artiklen:Kommentarer

Skriv kommentar med profil

> Log ind her, eller opret profil her


Skriv kommentar uden profil

> Vi benytter Google antispam løsning for din sikkerhed

Navn
E-mail (Vises ikke)
Husk den gode tone :-)


Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD