Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Alle kender ROI, men har du fokus på ROE?"

- Morten Max, MAX - Retail Made Simple
Læs bloggen her

Fdih tilfreds med ekstra Dankort-kode ved nethandel

Foto: detailfolk.dkFakta om betalinger med Dankort på nettet:

I dag handles der for mere end 60 milliarder kroner om året via Dankort på nettet, og vækstraten udgør ca. 12 procent årligt. Den første Dankortbetaling på nettet skete i 1999, og det samlede antal køb det år blev på i alt 87.687.

Sammenlignet med i dag er der sket en kolossal udvikling, idet Dankort i 2015 blev brugt til over 140 millioner transaktioner over nettet inklusive pengeoverførsler via mobilenheder.

Kilde: Nets

Mandag den 9 maj 2016 kl. 06:10 - 0

Den kommende, øgede sikkerhed på Dankort for at bekæmpe svindel minder om brugen ved internationale betalingskort.

Det er en tilfreds Niels Ralund, administrerende direktør for Foreningen for Dansk Internethandel (Fdih), der forholder sig til strammere krav for brug af Dankort.

Således har Nets som led i en international indsats for at øge sikkerheden ved nethandel valgt at indføre en ekstra kode til Dankort, når der handles for over 450 kroner på nettet.

Det sker for at bekæmpe svindel.

- Den stigende svindel giver netbutikker stadig større tab, og det kræver øget sikkerhed på kortbetalingerne. Fdih har frygtet løsninger, der gør det så besværligt for kunderne, så de opgiver at købe, siger Niels Ralund til Fdihs hjemmeside.

- Dialogen med Nets giver os nu en løsning, der øger sikkerheden, sikrer nemme betalinger for kunderne, og samtidig har bankerne hævet betalingsgarantien for netbutikker fra 1000 til 2000 kroner. Vi er tilfredse med løsningen, der kommer efter konstruktive forhandlinger med Nets, forklarer direktøren for Foreningen for Dansk Internethandel.

LÆS OGSÅ: Antallet af kontaktløse Dankort-betalinger eksploderet

Fælles europæisk indsats 

Den nye sikkerhedsløsning på Dankort minder på mange måder minde om den, mange forbrugere kender på internationale kort, hvor man – udover sine kortoplysninger – ofte skal indtaste en engangskode, man modtager med sms, når man er parat til at afslutte købet.

Det er Finanstilsynet, der som udgangspunkt har stillet krav om, at sikkerheden i forbindelse med nethandel i Danmark skal øges. Det sker i forlængelse af en fælles indsats på europæisk plan, hvilket har medført, at en række andre EU-lande allerede har indført tilsvarende løsninger, som mange danskere oplever, når de handler på udenlandske hjemmesider.

- I slutningen af 2013 blev en tilsvarende løsning indført i forbindelse med betalinger på internationale kort. Siden er misbruget faldet med 70 procent, hvilket bekræfter, at en ekstra kode har en mærkbar effekt på misbruget, som rammer forretningerne hårdt på pengepungen, siger Jeppe Juul-Andersen, vicedirektør i Nets med ansvar for Dankort.

LÆS OGSÅ: Så meget er Dankort-forbruget steget på et årFlere detailnyheder Gå til forsiden

Kommentér denne artikel. (Du kan blive den første)Daglig nyhedsmail:Del artiklen:Kommentarer

Skriv kommentar med profil

> Log ind her, eller opret profil her


Skriv kommentar uden profil

> Vi benytter Google antispam løsning for din sikkerhed

Navn
E-mail (Vises ikke)
Husk den gode tone :-)


Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD