Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Tak til en presset detailhandel"

- Lone Rasmussen, Dansk Erhverv
Læs bloggen her

Familie dropper milliardsalg af livsværket

Foto: roedovrecentrum.dkOnsdag den 2 januar 2019 kl. 09:10 af: Kristian Holgersen

Ingen af de mulige købere kunne leve op kravene, så nu er det ventede generationsskifte i Rødovre Centrum aflyst.

Familien bag Rødovre Centrum har valgt at droppe planerne om at sælge centret, fremgår det af en pressemeddelelse.

Det har ikke været muligt at finde den rette køber, lyder begrundelsen fra direktør Jesper Andreasen.

- Det har fra starten ligget fast, at vi kun ville sælge, hvis vi fandt den rigtige køber, som ville drive centret på den rette måde og selvfølgelig betale den rigtige pris. Det har ikke været muligt, siger han.

- Derfor afslutter vi processen nu i stedet for at forlænge den usikkerhed, som en salgsproces altid medfører for de mange interessenter – ikke mindst for medarbejderne og vores mange lejere, fortsætter Jesper Andreasen.

Direktør bliver siddende

Planerne om et salg blev offentliggjort i august 2018. Anledningen var et ønske om at sætte gang i et glidende generationsskifte.

Rødovre Centrum har i mere end 50 år været ejet og drevet af familierne Knudsen og Andreasen. Men det har ikke været mulig at finde en familie-arving til Jesper Andreasen, som blev direktør efter sin mor tilbage i 1991.

- Der er heldigvis mange gode år i mig endnu, så vi kan afslutte processen og fortsætte med at koncentrere os om Rødovre Centrum, siger Jesper Andreasen.

- Som tidligere nævnt er vi hverken presset på tid eller økonomi for at ændre noget. For min egen del glæder jeg mig til mange gode år i spidsen for det center, som står hele familien nær, fortsætter han og afslutter:

- Så vi fortsætter udviklingen af Rødovre Centrum og tager os al den tid, der skal til, for at tilrettelægge et fremtidigt generationsskifte, når den tid kommer.

Går glip af milliarder

Hvis salget af Rødovre Centrum var lykkedes, kunne det have have været et af landets største enkeltstående ejendomshandler nogensinde.

Ifølge den administrerende direktør i Institut for Centerplanlægning, Per Nyborg, ville en budkrig blandt flere købere have trykket prisen op i omegnen af fem milliarder kroner.

- Det er en blandet bebyggelse, og derfor kan prisen godt komme op i de højere luftlag, sagde han til Børsen sidste år.

En købspris af den størrelse ville med et trylleslag gøre familien Andreasen op mod tre milliarder kroner rigere, lyder vurderingen i avisen.

Rødovre Centrum åbnede i 1966. Efter flere ombygninger er centeret nået op på 115.000 kvm og 160 butikker. For 2018 ventes besøgstallet at ligge på 9 millioner, mens omsætningen gerne skulle ramme 2,3 milliarder kroner.

LÆS OGSÅ: Uheldsramt center står til at få kæmpe udvidelseFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD