Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
Læs bloggen her

Fagforening skyder millioner i dansk kæde

Torsdag den 23 marts 2017 kl. 10:17 af: Kristian Holgersen

 

Stifteren af Paradis Is får nu en millionindsprøjtning til at styrke sin kæde af socialøkonomiske is- og chokoladebutikker.

Fagforeningen og a-kassen Lederne har valgt at poste 7,5 mio. kroner i virksomheden Social Foodies, som i øjeblikket har syv danske is-og chokoladebutikker. Det skriver parterne i en pressemeddelelse.

Som begrundelse for investeringen fremhæver Ledernes formand, Svend Askær, at Social Foodies både formår at tage et stort socialt ansvar på sine skuldre og samtidig skabe en god forretning.

- Social Foodies og andre lignende virksomheder er kendetegnet ved både at levere økonomiske og sociale resultater – de to ting udelukker nemlig ikke hinanden. Social Foodies hviler på et sundt forretningsmæssigt grundlag, og jeg ser det som en langsigtet investering, Lederne her foretager. Det er min forventning, at Social Foodies er langt mere værd om 10 år, siger formanden.

Den fire år gamle virksomhed driver blandt andet en chokoladefabrik i Sydafrika og samarbejder med flere sociale væresteder om jobskabelse.

Håber på en investerings-trend

Grundlæggeren af Social Foodies er Thor Thorøe, som også kan skrive stifter og tidligere direktør for kæden Paradis Is på sit cv. Han håber, at investeringen vil danne skole for andre lignende investeringer og partnerskaber.

- Vi ser i disse år en begyndende trend til, at virksomheder tænker og investerer mere etisk og moralsk. Det vil være rigtig positivt, hvis dette eksempel på en traditionel virksomhed, som tror på en socialøkonomisk virksomheds forretningsidé og samtidig gerne vil støtte social udsatte i Danmark og andre steder i verden, kan skabe en ny trend, siger han.

Helt konkret betyder Ledernes kapitalindsprøjtning ifølge Thor Thorøe, at virksomheden ”ikke er nødt til at låne en masse dyre penge fra den finansielle sektor”.

- Bankernes renter er så høje, at de i længden kvæler en virksomhed som vores. Derudover giver Ledernes investering os mulighed for at søsætte andre nye projekter og ideer, siger han.

LÆS OGSÅ: Paradis Is-stifter i Gurubogen: Velfærdssamfundet avler lønmodtagere fremfor iværksættereFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD