Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"HVILKEN REJSE SENDES DINE KUNDER PÅ? ...og hvem er rejseleder?"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

Efterladte Fleggaard fortsætter med at tjene enorme summer

Foto: detailfolk.dkTorsdag den 6 februar 2020 kl. 10:31 af: Kristian Holgersen

Selvom grænsehandlen nærmest ikke bevæger sig ud af flækken, så formår Fleggaard-koncernen at lande en solid bundlinje.

Fleggaard-koncernen fortsætter med at være et yderst indbringende foretagende. Det viser årsrapporten for 2018/19, som er den første siden grundlæggeren Hans Frede Fleggaard gik bort i juni - 85 år gammel.

Overskuddet på 353 millioner kroner er på papiret en lille tilbagegang, men det skyldes udelukkende, at salget af et hotel gav en ekstraordinær indtægt i det forrige regnskabsår. Reelt er der tale om en rekord på bundlinjen, siger koncernchefen Jens Klavsen til Jydske Vestkysten.

Det er særligt koncernens leasingaktiviteter og to internationale grossistselskaber, som er med til at trække regnskabet op.

Omsætningen falder desuden en smule til 6,9 milliarder kroner.

Detailsalg står stille

De mest kendte aktiviteter i Fleggaard er uden tvivl grænsebutikkerne. Gennem 2018/19 kunne de fastholde niveauet for top- og bundlinje, hvilket bliver betegnet som "tilfredsstillende" i årsrapporten.

- Vores forretning med grænsehandel havde endnu et godt år, der gav en omsætning og resultat på niveau med de seneste år, siger koncernchef Jens Klavsen til Finans.

- Der købes lidt flere fødevarer nu i grænsebutikker. Men udviklingen er helt stabil trods ændrede afgifter på varer i Danmark, fortsætter han.

Fleggaard har otte grænsesupermarkeder i eget navn, mens der er ni butikker i Calle-kæden. De står for omkring halvdelen af den samlede omsætning.

Et år med omstilling

Ifølge Fleggaard har overskriften for regnskabsåret været optimering af koncernen.

- Det har resulteret i gennemførelsen af et større sammenlægningsprojekt på tværs af koncernens tyske selskaber Fleggaard, Calle, Calgros og Famobra, skriver ledelsen og fortsætter:

- Her blev blandt andet indkøbs- og lager/logistikfunktionerne for selskaberne lagt sammen. I praksis betød det bl.a. flere store lagerflytninger for at samle alle grænsehandelsvarer på ét samlet centrallager.

Samtidig har et Click & Collect-koncept i Fleggaard haft så godt tag i kunderne, at det har været nødvendigt at tilpasse indretningen af afhentningsstedet i butikken i tyske Harrislee.

LÆS OGSÅ: To billige øl skal dæmpe svenskernes grænsehandelFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD