Det bliver billigere at starte virksomhed
Folk med en iværksætter gemt i maven får nu letterer ved at starte egen virksomhed, efter et enstemmigt Folketing torsdag vedtog en ændring af selskabsloven.
1 krone.
Det er, hvad du i fremtiden kan nøjes med at slippe, når du skal åbne din egen virksomhed. Et enstemmigt Folketing vedtog torsdag en revision af Selskabsloven, der betyder, at en ny selskabsform har set dagens lys.
Iværksætterselskaber hedder den nye type selskaber, der er inspireret af lignende ordninger i Norge og Tyskland.
I forhold til andre selskabsformer er kapitalkravet her nedsat til 1 krone for på den måde at gøre det lettere for iværksættere at komme i gang uden store kapitalbindinger.
- Jeg har meget positive forventninger til de nye iværksætterselskaber. Regeringen arbejder intensivt på, at det skal være nemmere at starte egen virksomhed. Selskabsformen skal ikke være en barriere for at afprøve, om en forretningsidé er bæredygtig, siger erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen i en udtalelse.
Omfattet af samme regler som anpartsselskaber
I praksis er et iværksætterselskaber et anpartsselskab, der er i gang med at opbygge kapital. Iværksættere kan stifte selskabet for én krone og derefter opbygge selskabskapitalen ved at opspare 25 procent af overskuddet i virksomheden.
Bortset fra de særlige kapitalregler er iværksætterselskabet omfattet af de generelle krav, der gælder for anpartsselskaber. Det betyder, at der eksempelvis stilles krav til iværksætterselskabets kapitalberedskab, ledelsens ansvar og åbenhed omkring selskabets forhold.
Tror på flere nye selskaber
På Christiansborg tror politikerne, at den nye ordning vil betyde, at vi vil se langt flere nye selskaber herhjemme.
- I arbejdet med lovgivningen har vi været inspireret af erfaringer fra Tyskland og Norge, hvor man også for nylig har sænket kapitalkravene til selskaberne. I begge lande har det givet øjeblikkelig succes i form af langt flere nye selskaber, siger Annette Vilhelmsen.
Hos Dansk Iværksætterforening glæder formand Christian Walther Øyrabø sig over, at man nu ikke behøver at gældsætte sig for at starte egen virksomhed. Han forholder sig dog stadig kritisk over for kapitalkravene til et APS selskab, som i forbindelse med revisionen af loven er blevet sat ned fra 80.000 kroner til 50.000 kroner.
- Det bedste ville have været, hvis man havde lavet en yderligere nedsættelse af kapitalkravet til et APS, siger Christian Walther Øyrabø til epn.dk.
LÆS OGSÅ: Dansk Iværksætterforening: Iværksætterne har ikke gavn af konkurrencepakken
Erhvervsstyrelsen oplyser til detailfolk.dk, at man ikke kan sige præcis, hvornår den nye lov træder i kraft, men det sker muligvis til efteråret.
Flere detailnyheder | Gå til forsiden |
Afstemning
Seneste nyheder
Netbutik køber virksomhed kendt fra DR-program
Kaffebutik bliver til en lille kæde
Danske stormagasiner satser på eksklusivt genbrug
Elev fra Matas løber med førstepladsen ved Fagprøveprisen
Ruller nyt smileymærke ud i landets butikker
Se de tre stærke prismodtagere ved årets Danish Retail Award
Fastholder mål om 40-50 butikker på dansk grund
Overtager ejerskab af møbelkæde for 1 krone
Seneste afstemninger
(Primært specialhandel) Hvordan er salget gået i første kvartal af 2023?
(Primært arbejdsgiver) Er den nye overenskomst fonuftig?
Hvordan endte julesalget 2022? (Primært specialhandel)
Hvordan endte Black Friday/Black Week salgsmæssigt sammenlignet med 2021? (Primært specialhandel)
Mest læste nyheder
Seneste nyheder
Seneste blogindlæg
Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt?
”Grøn” markedsføring er blevet et brandvarmt emne
Stop skævvridningen og vis erhvervssind: Udskyd udbetalingen af feriepenge og hjælp flere brancher!
Længere reklamationsret giver ikke mere holdbare produkter
Kære erhvervsminister: her er 5 grunde til at din argumentation om tilladt non-food salg i supermarkeder ikke holder en meter