Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Tak til en presset detailhandel"

- Lone Rasmussen, Dansk Erhverv
Læs bloggen her

Dansk Supermarked dropper tørklædeforbud

Foto: detailfolk.dkTorsdag den 30 maj 2013 kl. 14:00 af: Freja Thorbech

Medarbejderne ved kasserne i Føtex, Netto og Bilka må nu alligevel gerne bære tørklæde på trods af et tidligere forbud, har Dansk Supermarked nu besluttet.

Nu må kassemedarbejdere ansat i Dansk Supermarked gerne bære tørklæde. 

Det skriver flere medier.

Indtil nu har dagligvarekæden ellers fastholdt, at medarbejdere med kundekontakt ikke måtte betjene kunder iført tørklæde.

Det fik en protestgruppe på Facebook til at opfordre til boykot af Dansk Supermarkeds butikker. Talsmanden for protestgruppen, Alaa Abdol-Hamid, er glad for, at dagligvarekæden nu har ændret holdning til medarbejdernes beklædning.

LÆS OGSÅ: Kvinder opfordrer til boykot af Dansk Supermarked

- Hvor er det dejligt, at Dansk Supermarked nu åbner op for, at kvinder med tørklæder kan betjene kunder, siger hun til DR Nyheder.

Bruger hverken klaphatte eller tørklæder

Dansk Supermarked har ellers længe fastholdt, at kæden var i sin gode ret til at nægte medarbejdere med kundekontakt at bære tærklæde.

- Vi bruger heller ikke klaphatte ved kasselinjen, har pressechef i Dansk Supermarked, Mads Hvitved Grand, tidligere udtalt til Politiken.

Og Dansk Supermarked har da også Højesterets ord for, at kæden ikke handlede i strid med loven, da man i 2005 fyrede en bagermedarbejder i Føtex på grund af hendes religiøse hovedbeklædning.

Debatten om tørlædebrug blussede op igen, da Fyns Stifttidende i slutningen af april kunne fortælle historien om den 26-årige Nada, der blev nægtet ansættelse i Netto på grund af sit tørklæde.

LÆS OGSÅ: Tørklædedebatten raser igen

Nu har Dansk Supermarked så revurderet beklædningsreglementet og besluttet, at medarbejderne gerne må iføre sig tørklæder. 

- Vi har brug for kloge hoveder - med eller uden tørklæder, siger Mads Hvitved Grand nu til Politiken.

Firmatørklæder på vej 

Pressechefen siger til DR Nyheder, at et officielt uniformstørklæde endnu ikke er designet, men det er på vej. 

Og et firmatørklæde er netop noget, som formand i HK Handel, Per Tønnesen, tidligere har opfordret Dansk Supermarked til at indføre.

- Der er eksempler på andre virksomheder, der har valgt at fremstille let identificerbare tørklæder med farver og logo, så man på den måde undgår at krænke den enkelte medarbejder, har Per Tønnesen tidligere udtalt til detailfolk.dk.

LÆS OGSÅ: HK Handel: Anskaf firmatørklæder til muslimerFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD