Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Dansk Erhverv og HK Handel: Reform svækker merkantile uddannelser

Foto: Colourbox



De syv centrale indsatspunkter i regeringens erhvervsskolereform

1. Et attraktivt ungdomsuddannelsesmiljø.

2. Enklere struktur, mere overskuelighed og bedre muligheder for at læse videre.

3. Klare adgangskrav skal øge gennemførelsen og forbedre kvaliteten af undervisningen.

4. Mere og bedre undervisning skal give dygtigere faglærte.

5. Fortsat indsats for praktikpladser.

6. Ny fleksuddannelse til unge, der ikke har forudsætninger for at gennemføre en almindelig ungdomsuddannelse.

7. Ny erhvervsuddannelse for voksne på 25 år og derover.

Kilde: uvm.dk

Wednesday den 2 October 2013 kl. 14:30 af: Freja Thorbech

Organisationerne langer ud efter regeringens forslag til en reform af erhvervsskolerne. Den vil svække bl.a. detailuddannelserne, lyder kritikken.

Der har været talt om den længe. Reformen af erhvervsuddannelserne.

Onsdag præsenterede regeringen så sit udspil til en kommende reform 'Faglært til fremtiden – Bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser'.

Gennemføres reformen vil det dog betyde en svækkelse af de merkantile uddannelser herunder detailuddannelserne. Det mener både arbejdsgivernes og lønmodtagernes organisationer.

Med reformen lægger regeringen op til at forkorte det nuværende 2-årige merkantile grundforløb til et enkelt år. Det vil dog svække kvaliteten i uddannelsen, lyder det samstemmigt fra HK Handel og Dansk Erhverv.

- Ved at forkorte det nuværende 2-årige merkantile grundforløb forringer man kvaliteten i elevuddannelsen betydeligt. Det har vi rigtig svært ved at forstå, når regeringen samtidig lægger vægt på, at reformen skal være med til at hæve niveauet i erhvervsuddannelserne. Det svækker muligheden for at opfylde erhvervslivets behov for dygtig arbejdskraft, siger direktør i Dansk Erhverv, Laurits Rønn, i en udtalelse.

Syv centrale punkter

Regeringens forslag indeholder syv centrale indsatspunkter (se faktaboks). Blandt andet foreslår regeringen, at der skal indføres adgangskrav på erhvervskolerne.

- Det skal selvfølgelig være sådan, at man kan det, der skal til, når man starter på en erhvervsuddannelse, siger uddannelsesminister Christine Antorini (S) i en videopræsentation af forslaget.

Det betyder, at man kun kan blive optaget på en erhvervsuddannelse, hvis man har bestået dansk og matematik i folkeskolen, hvis man har en uddannelsesaftale med en virksomhed eller hvis man har opnået det fornødne niveau i dansk og matematik på en anden ungdomsuddannelse. Lever man ikke op til adgangskravene, er der mulighed for at komme til en optagelsesprøve eller få et betinget optag. Den del af reformen er man enig i hos HK Handel, men i de detailansattes fagforening er man ligesom hos Dansk Erhverv betænkelig ved, at grundforløbet forkortes.

- Jeg er enig i at både adgangskrav og en mere aktiv udnyttelse af tiende klasse er positive elementer. Men vi er bekymrede for, at man ved at halvere skoleperioden, gør uddannelsen fagligt svagere. Det har konsekvenser for elevernes mulighed for at bruge uddannelsen som adgang til den nødvendige videreuddannelse senere i livet. Derfor synes vi helt grundlæggende, at det er en skidt ide at fjerne skolegang fra de merkantile uddannelser, siger formand for HK Handel, Per Tønnesen.

Regeringens oplæg til en reform skal nu til forhandling med Folketingets partier.



Flere detailnyheder Gå til forsiden




Daglig nyhedsmail:



Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirect







Seneste jobs



detailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832




Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD