Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Alle kender ROI, men har du fokus på ROE?"

- Morten Max, MAX - Retail Made Simple
Læs bloggen her

Comeback til Bestseller: Fordobler overskud

Foto: PressefotoFredag den 25 november 2016 kl. 10:50 af: Kristian Holgersen - 0

Der er tilfredshed at spore hos modekoncernen Bestseller, som har formået at fordoble sit overskud. Det viser nye nøgletal.

Efter sidste års skuffende resultat er der nu kommet væsentlig mere gang i hjulene hos modekoncernen Bestseller, der nu har offentliggjort nøgletal for udviklingen i 2015/16.

Tallene viser en fremgang på alle fronter. Koncernens overskud lander på godt 2. mia kroner, og det er en fordobling i forhold til sidste regnskabsår. Samtidig er nettoomsætningen gået fra 21,8 mia. kroner til små 23 mia - en stigning på 5 pct.

Ejeren af Bestseller-koncernen, modemilliardæren Anders Holch Povlsen, er tilfreds med resultatet, som blandt andet er sikret gennem et solidt engrossalg.

- Sammen med et øget fokus på omkostninger - herunder lukningen af en række ikke-rentable butikker og strømlining af organisationen - har det resulteret i et tilfredsstillende regnskabsår, udtaler han i en kommentar til nøgletallene.

Vil undgå flere lukninger

Bestseller-koncernen har lukket op mod 50 af sine butikker på verdensplan gennem de sidste tre år, hvilket har betydet et fald i medarbejderstaben på cirka 200. Men udviklingen skulle gerne vende, melder Anders Holch Povlsen til Børsen.

- Vi åbner fortsat løbende nye, og jeg håber ikke, vi skal blive ved med at skære ned på det samlede antal. Men dengang det hele gik lidt hurtigere og nemmere, fik vi nok åbnet for mange butikker på mindre gode lokationer eller med for dyre huslejekontrakter, siger han til avisen.

Trods de positive nøgletal går Bestseller-forretningen ikke lige godt overalt på verdensmarkedet. Navnlig tre regioner bremser væksten.

- Særligt i Sydeuropa og England oplever vi stor fremgang, mens vi også har noteret os en lille vækst i Tyskland, som er vores største marked. Resultaterne i Skandinavien har ikke været tilfredsstillende, hvilket også gælder for Indien Tyrkiet og Mellemøsten, udtaler Anders Holch Povlsen i en kommentar til nøgletallene.

Overfor Børsen fremhæver han de sidste tre som de klart største udfordringer.

Forventer ikke en fordobling mere

Hvis alt går efter planen, vil nøgletalle fra Bestsellers næste regnskab vise nogenlunde samme resultat som nu, melder Anders Holch Povlsen. Han forventer altså ikke endnu en fordobling af overskuddet.

- Vores forventninger til indeværende regnskabsår er et resultat, der svarer til regnskabsåret 2015/16, siger han i en kommentar til nøgletallene og fortsætter:

- For at fortsætte med at forløse vores potentiale bedste muligt og vinde markedsandele, skal vi fokusere på de værdier, som vi har opbygget i Bestseller gennem flere år. Vi har styrke, mod og drivkraft til at kæmpe for vores muligheder og vores position på markedet.

LÆS OGSÅ: Bestseller-ejer skuffet trods milliardoverskudFlere detailnyheder Gå til forsiden

Kommentér denne artikel. (Du kan blive den første)Daglig nyhedsmail:Del artiklen:Kommentarer

Skriv kommentar med profil

> Log ind her, eller opret profil her


Skriv kommentar uden profil

> Vi benytter Google antispam løsning for din sikkerhed

Navn
E-mail (Vises ikke)
Husk den gode tone :-)


Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD