Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Tak til en presset detailhandel"

- Lone Rasmussen, Dansk Erhverv
Læs bloggen her

Anklager Rema-købmand for upassende opslag på nettet

Foto: detailfolk.dkFredag den 4 oktober 2019 kl. 10:14 - Kilde: Ekstra Bladet / Fyens.dk

Et forsøg på at være sjov på Facebook sender købmand fra Rema 1000 ud i en lille shitstorm. Nu siger han undskyld.

Da Allan Bruun lagde et par opslag op på Facebooksiden for sin Rema 1000-butik i Urhøj, endte han med at starte en lille shitstorm.

I opslagene laver købmanden sjov med to kvindelige ansatte, som er i færd med at gøre status i butikken, skriver Ekstra Bladet og Fyens.dk.

- Jeg har uheldigvis fundet de eneste to hunkøn der ikke kan multitaske(blot endnu en af alle deres mangler). Håber på jeres forståelse - de er ikke sure(ikke mere end de plejer) bare koncentreret, skrev han med flere smilende emojis i det ene opslag ifølge Ekstra Bladet.

Et andet opslag lød således:

- Så er status overstået. Vi kom igennem trods store udfordringer med personalet. Pigerne har kun 10 finger, derfor opstod der problemer med alle de varer, hvor antallet var over 10, men på en eller anden måde kom vi igennem.

I modvind for hyggesexisme

Det fik foreningen Everyday Sexism Project Danmark til at beskylde Allan Bruun for hyggesexisme i et opslag på deres egen Facebook-side, som siden har generet flere hundrede likes og kommentarer.

- Det er et klassisk eksempel på det, vi kalder for hyggesexisme. Det bliver som regel affærdiget med, at det jo bare er for sjov, og "kan I ikke tage en joke?" siger Zen Donen, bestyrelsesmedlem i Everyday Sexism Project Danmark, ifølge Fyens.dk.

- Det er interessant, at vi i disse tider bliver mere og mere opmærksomme på racisme og homofobi og den slags, forklarer hun og fortsætter:

- Men der er meget lidt opmærksomhed på det, som man kan kalde hyggesexsisme, hvor det er okay, at man gør lidt grin med og er lidt nedladende over for kvinder. I det her tilfælde to kvindelige ansatte.

Undskylder sine opslag

Allan Bruun er rystet over de mange reaktioner, som er opstået i kølvandet på Everyday Sexism Project Danmarks indblanding.

Han har slettet sine opslag og lagt en undskyldning op på butikkens Facebookside.

- Jeg kan se at de tre opslag, jeg tidligere har lavet i denne gruppe, er blevet misforstået. Det var egentlig ment som en spøg, skriver han.

- Den ene af de to er min kone, og den anden har snart været hos mig i 10 år, fortsætter han og henviser til de to kvinder, opslagene handler om.

- Jeg behandler mine ansatte med stor respekt men der er altid plads til sjov blandt os. Jeg undskylder mange gange mine opslag, fortsætter han.

LÆS OGSÅ: Storcenter retter ind efter klager - og får lille shitstorm returFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD