SPONSORERET INDHOLD
Sådan indretter man et storkøkken på bedst mulig vis
Næsten uanset hvilken branche, man begår sig i, så kommer man på den ene eller anden måde i kontakt med et storkøkken. Det kan f.eks. være et storkøkken, der leverer mad til virksomhedens frokostordning, eller det kan være et storkøkken, der servicerer den restaurant, man ejer. Storkøkkenet har en vigtig plads i mange virksomheder, og det er kun noget, der bliver mere og mere aktuelt i fremtiden.
Storkøkkenerne når ud til mange mennesker og der er mange, der er afhængige af køkkenerne på daglig basis - og netop derfor er det også værd at undersøge, hvordan man indretter et storkøkken på bedst mulig vis, hvis man gerne vil servicere de mange potentielle kunder.
Udstyret skal være i orden
Der er ingen tvivl om, at udstyret til storkøkkenet er det absolut vigtigste, når køkkenet skal indrettes optimalt. Det rette udstyr kan gøre arbejdsgangene meget mere overskuelige for medarbejderne, og omvendt kan mangelfuldt udstyr være med til at skabe flaskehalse i de forskellige processer. Derfor handler det i høj grad om at indrette et storkøkken med kvalitetsfyldt udstyr, der egner sig til produktion af store mængder af mad hver eneste dag. Der er mange gode forhandlere af udstyr til et storkøkken, og det handler bare om at tage kontakt til dem for at få den bedst mulige pris på udstyret. Industriudstyr er sjældent billigt, men det gør en kæmpe forskel for effektiviteten, og det er med andre ord alle pengene værd på den lange bane.
Undersøg bevægelsesmønstrene i køkkenet
Udover kvalitetsfyldt udstyr, så bør man også tænke meget over, hvordan man placerer udstyr, borde og alt det andet, der bruges i produktionen til dagligt. Forkert placeret udstyr gør arbejdsgangene langsommere, og det kan herudover skabe unødige irritationsmomenter for medarbejderne. Derfor bør man undersøge de forskellige, typiske bevægelsesmønstre, der forekommer i køkkenet, når det bruges.
Hvor dybdegående en undersøgelse man vil lave, afhænger meget af, hvor stort køkkenet er, og hvor mange medarbejdere man har. Faktum er dog bare, at man har meget bedre mulighed for at indrette ens storkøkken optimalt, hvis man får et indblik i, hvordan folk bevæger sig omkring stationerne i køkkenet - det kræver ikke det helt store, men det er med til at gøre en stor forskel for indretningen.
Gør det nemt at holde god hygiejne
Når man har gjort sig tanker om både udstyr og optimal placering af elementerne i ens storkøkken, så er næste skridt at sørge for, at indretningen gør det let at holde en god hygiejne. Det siger sig selv, at god hygiejne er alfa og omega i et storkøkken, der laver hundredvis af portioner hver eneste dag. Derfor kan man lige så godt forsøge at indrette køkkenet, så det fremmer brugen af f.eks. håndvask, afspritning og let rengøring, når dagen er ovre. Dette kan gøres på mange måder, men generelt kan det være fornuftigt at have flere afløb i gulvet og strategisk placerede håndvaske, hvor det virker logisk at bruge dem.
Ovenstående indhold er sponsoreret
Andet sponsoreret indhold
Seneste nyheder
Profiljobs
Seneste afstemninger
(Primært specialhandel) Hvordan er salget gået i første kvartal af 2023?
(Primært arbejdsgiver) Er den nye overenskomst fonuftig?
Hvordan endte julesalget 2022? (Primært specialhandel)
Hvordan endte Black Friday/Black Week salgsmæssigt sammenlignet med 2021? (Primært specialhandel)
Mest læste nyheder
Seneste nyheder
Seneste blogindlæg
Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt?
”Grøn” markedsføring er blevet et brandvarmt emne
Stop skævvridningen og vis erhvervssind: Udskyd udbetalingen af feriepenge og hjælp flere brancher!
Længere reklamationsret giver ikke mere holdbare produkter
Kære erhvervsminister: her er 5 grunde til at din argumentation om tilladt non-food salg i supermarkeder ikke holder en meter
