Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

SPONSORERET INDHOLD



Danske forretningsrejsende kan igen besøge USA

Tuesday den 23 November 2021 kl. 12:42

I over et år – ja faktisk næsten 2 år, har danske forretningsrejsende måtte se langt efter at kunne foretage nogle fysiske besøg i USA, da USA har haft lukket ned for indrejsende turister og forretningsfolk under pandemien med Covid-19. Nu har USA endelig åbnet grænserne igen og det kan nu være muligt at droppe møderne over Skype eller lignende, mod at man selv kan tage af sted.

Slut med de lukkede grænser

Det var ikke kun i Danmark at grænserne lukkede ned for indrejsende fra forskellige lande, men ligeledes så man det også i bl.a. USA. Da Danmark har en del forretninger med det amerikanske folk, har det været noget af en omvæltning og bøtten med muligheder skulle lige rystes et par gange da der i foråret 2020 blev lukket ned for indrejsende til USA.

De lukkede grænser til USA er heldigvis blevet til historie, for nu er det altså muligt at vende tilbage til de arbejdsgange man benyttede sig af inden at den store omgang med lockdown ramte den globale verden. Det har dog ikke ændret på reglerne og kravene til de indrejsende at man har skulle vente – tværtimod, så er der kommet flere krav til.

Kun vaccinerede danskere kan flyve til USA

Du skal stadig huske de gamle krav til f.eks. ESTA ansøgning og længden på dine ophold mv., når du rejser til USA og det kan ske at du ikke helt har dem i erindringen længere, eftersom at det er ved at være længe siden sidste gang hvor en rejse til USA var en mulighed. Du kan derfor med fordel læse op på de gamle regler i samme omgang som at du får tjekket op på de nye regler der er kommet til pga. Covid-19.

Nogle af de nye krav der er gældende på tidspunktet, er bl.a. at du som indrejsende til USA skal være vaccineret med mindst 2 doser af enten Pfizer- eller Moderna-vaccinen. Det er altså ikke nok, hvis du var én af de personer der valgte at tage en enkelt dosis af Johnson Johnson-vaccinen eller hvis du er én af de danskere der nåede at få den første dosis af AstraZeneca og den anden dosis af Pfizer eller Moderna. Begge doserne skal være fra Pfizer eller Moderna.

Tag din PCR-test rettidigt

Du skal også være opmærksom på at der stilles krav til at du er blevet testet og kan fremvise en negativ PCR-test der er højest 3 dage gammel. Dette kan være lidt besværligt at opfylde med sikkerhed, da du for det første ikke kan garantere for at din test har et negativt resultat, men i nogle tilfælde oplever man desværre også at testen ikke har været god nok og derfor skal der tages en ny test.

Da der er op til 48 timers ventetid på en PCR-test, kan man altså være uheldig at der er nogle forskellige faktorer der her kan spænde ben for dig og den bedste måde at ruste dig på er at du sikrer dig at komme afsted for at blive testet 2 døgn og 23 timer før afrejse, så du hurtigt vil kunne få taget en ny test, hvis der skulle ske fejl med den første test.

Når du har styr på dine vacciner og din test, så anbefaler de også at du ved ankomst bliver testet på 3.- og 5.-dagen efter ankomst til USA. Dette er dog ikke et krav og det er slet ikke sikkert at din forretningsrejse er tænkt til at have en længere varighed end et par dage.

Når du skal hjem igen, er det vigtigt at du undersøger de gældende regler for hjemrejsen til Danmark igen. Disse regler der vedrører Covid-19 kan ændre sig fra dag til dag, så hvis du er smart så tjekker du op på kravene til f.eks. mundbind og test få dage før din planlagte afrejse igen.

Danmark er visumfrit land i forhold til USA

Når du nu har styr på de nytilkomne regler for indrejse til USA, så er det vigtigt at du ikke glemmer alle de andre regler der allerede var til inden pandemien og lukningen af grænserne. Har du aldrig været rejst til USA og ved du ikke hvilke regler der er tale om, så kan du med fordel læse mere online hvor du oveni hatten kan få dig nogle fif til din rejse med på vejen.

Noget af det vigtigste at huske er, at selvom at de danske statsborgere er visumfrie i forhold til USA, så betyder det ikke at man blot kan rejse frit afsted frem og tilbage. Der er stadig krav om at du skal have dig en rejsetilladelse og når forretningsrejsen går til USA, så kaldes din rejsetilladelse for et ESTA.

Et ESTA på dit pas

ESTA er en elektronisk rejsetilladelse og fungerer faktisk elektronisk helt fra ansøgningen til brugen heraf. Når du ansøger om dit ESTA, så foregår det online og det gør betalingen heraf også. Du skal angive dine personlige oplysninger i forbindelse med din ansøgning og det hele foregår sikkert.

Når du har sendt din ansøgning afsted, så modtager du kun en kvittering på din mail. Denne kvittering er altså ikke din rejsetilladelse og du skal derfor ikke printe den ud – faktisk får du ikke noget fysisk dokument der viser at du har ansøgt om et ESTA, men i stedet bliver selve rejsetilladelsen registreret på dit pas og når lufthavnspersonalet scanner dit pas ved boarding, kan de se at du har fået tilladelse til at rejse til USA.

Husk at tjekke gyldighed på dit pas

I og med at dit ESTA bliver registreret på dit pas, er det meget vigtigt at du inden du ansøger om dit ESTA sikrer dig, at dit pas er gyldigt i hele perioden for din rejse til USA. Hvis du vil spare penge og du ved at du har flere forretningsrejser til USA indenfor de næste par år, så kan du genbruge dit ESTA så længe dit pas stadig er det samme. Det kan derfor godt betale sig for dig at forny dit pas, hvis du kan se at det er på vej til at udløbe kort efter at din første rejse er afsluttet.

Selv om at dit ESTA har en gyldighedsperiode på op til 2 år eller indtil dit pas udløber, så er det dog vigtigt at huske på at du ikke må opholde dig i USA i hele denne periode. Du må højest opholde dig i USA i 90 dage ad gangen og det kræver en tur hjem til Danmark for at nulstille denne tælling. Har du planer om at besøge Canada direkte fra USA og rejser du tilbage til USA før du endelig rejser tilbage til Danmark, så er det stadig de 90 dage der er gældende.

De få danske statsborgere, der ikke kan modtage et ESTA

Det er stort set alle der kan få et ESTA til USA, men der er selvfølgelig altid nogle få undtagelser. Disse undtagelser kan handle om hvis du f.eks. tidligere har arbejdet i forsvaret og har været udsendt til f.eks. Iran, Irak eller én af de andre lande på ”nej-tak-listen” fra USA

Hvis du har været udstationeret i et af de lande der er på listen, skal du have et almindeligt visum. Har du tidligere været straffet eller har du fået nægtet et ESTA før, så kan du heller ikke ansøge om et ESTA. Hvem der er omfattet af reglerne for ikke at kunne modtage et ESTA, kan du læse mere om online.

>> Læs mere på Esta.dk

Ovenstående indhold er sponsoreret











Seneste jobs



detailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832




Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD