Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

Tiger i vild vækst: Fremlægger nyt rekordregnskab

Foto: detailfolk.dkTirsdag den 26 maj 2015 kl. 09:02

Efter et år med mere end to butiksåbninger om ugen kan Tiger endnu en gang melde om et rekordår.

Den danske Tiger-kæde er i den grad på spring rundt om i verden.

Kæden åbnede sidste år i gennemsnit mere end to butikker om ugen, 122 i alt, og havde ved udgangen af 2014 411 butikker i 26 lande.

Det er også den væsentligste faktor til, at Zebra A/S, der er selskabet bag den danske succes-kæde, endnu en gang kan melde om et rekordår med stærk og profitabel vækst.

Omsætningen steg 44 procent til 2,5 milliarder kroner, mens resultatet på bundlinjen endte på 195,7 millioner kroner mod 147,7 millioner kroner året før.

- Vi er meget tilfredse med resultatet for 2014. At øge omsætningen med 44 % og samtidig hæve profitmarginen er resultatet af et stærkt teamwork og et vidnesbyrd om styrken af vores innovative design og detailkoncept. Jeg vil gerne takke alle medarbejdere for deres bidrag til endnu et rekordår, siger Xavier Vidal, der er CEO i Tiger, i en udtalelse.

Flere butikker på vej

Lennart Lajboschitz åbnede ved lidt af en tilfældighed den første Tiger-butik i København i 1995. 

LÆS OGSÅ: Historien om Tiger: Fra defekte paraplyer til global succeskæde

21 år efter har Lennart Lajboschitz solgt en del af forretningen til kapitalfonden EQT og efterladt posten som adm. direktør til først Christian Mariager og siden Xavier Vidal.

LÆS OGSÅ: Tiger udskifter topchefen

Samtidig er flere og flere nye butikker kommet til.

Sidste år blev mere end halvdelen af de nye butikker blev åbnet i Gruppen’s Top-5 markeder, der består af Denmark, Italien, England, Spanien og Sverige. De udgjorde tilsammen omkring to tredjedele af den samlede omsætning.

Tiger blev også lanceret i fem nye lande i 2014 (Frankrig, Tjekkiet, Estland, Østrig og Cypern) og fik positiv respons fra kunderne i alle disse nye markeder.

Men selvom den danske detailsucces nu har mere end 400 butikker i 26 lande, vil der også fremadrettet blive føjet nye butikker til porteføljen.

- Tigerkonceptet har været en kommerciel succes på alle vores markeder, og der er stadig et betydeligt potentiale for at fortsætte ekspansionen af vores butiksnetværk. Vi forventer at fortsætte vækstkursen i 2015, primært drevet af butiksåbninger i eksisterende markeder og i udvalgte nye markeder, siger Xavier Vidal.

I 2015 er der indtil videre åbnet 46 nye Tigerbutikker. Den seneste, butik nummer 457, åbnede tidligere i maj i New York - den første Tigerbutik i USA.

LÆS OGSÅ: Tiger indtager USA med nyt navnFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD