Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

Se regnestykket: Julebelysningen er for billig og vigtig til at sløjfe

Foto: detailfolk.dkTirsdag den 20 september 2022 kl. 09:55 af: Kristian Holgersen

Julebelysningen bør ikke sløjfes i ansvarlighedens navn. - Vi skal have lyset tændt for at kunne drive detailhandel, lyder et fælles opråb.

December kan blive en smule mørkere end normalt, fordi de stigende energipriser kalder på spareplaner og mådehold overalt i samfundet.

Blandt andet har stormagasinerne Salling i Aarhus og Aalborg droppet at pakke facaden ind i lys, som de ellers plejer, mens Hotel d’Angleterre i København også dropper sin store juleinstallation i år.

Men det er vigtigt at bevare julebelysningen i handelsgaderne, lyder det i et fælles opråb fra Danske Handelsbyer, Dansk Detail og Wear.

- Vi erkender, at vi som bymidter og detailhandlere skal tage et medansvar for at spare på energien. Men vi skal holde åbent og have lyset tændt for at kunne drive detailhandel samt sikre liv og omsætning i bymidterne, fremgår det af meddelelsen.

Julebelysning er ved at blive et symbol på ansvarlighed, og sådan bør det ikke være. Det reelle energiforbrug er nemlig ret begrænset. De tre organisationer gennemgår regnestykket:

- Hvis vi ser bort fra symbolikken, og forholder os til det faktiske elforbrug, så har julebelysningen, i en konkret dansk handelsby med 73.000 indbyggere, et forventet elforbrug på godt 275 kWh pr. dag i perioden 11. november 2022 til 7. januar 2023.

- Med de nuværende elpriser for erhverv løber den samlede elregning op på knap 1.100 kr. om dagen for julebelysning i hele bymidten og juletræet på torvet. Hvilket omregnet er 1,16 kr. pr. borger for hele perioden. Mon ikke størstedelen af byens borgere vil stemme for at bevare julebelysningen, hvis de kendte til den faktiske pris for at have lyset tændt? Har man råd til at slukke lyset?

Derfor anbefaler Danske Handelsbyer, Dansk Detail og Wear at byerne beholder julebelysningen, selvom alle selv må afgøre, hvordan de sparer på energien.

LÆS OGSÅ: Julen skiller sig ud i historisk år for detailsalgetFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD