Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Så meget steg lønnen for handelsansatte i 2015

Foto: detailfolk.dk



Friday den 22 January 2016 kl. 06:10 af: Lise Møller Schilder

HK har opgjort, hvor meget de handelsansatte fik i løn i 2015 i forhold til 2014. Du kan se tallene her.

Gennemsnitslønnen for HK Handels medlemmer steg med 343 kroner om måneden i 2015. Det viser HK Handels nye lønstatistik. Her kan man også se, at gennemsnitslønnen for HK's medlemmer var på 26.806 kroner om måneden i 2015. Det svarer til en stigning på 1,3 procent i forhold til 2014.

Den stigning er dog ikke stor nok. Det mener formand for HK Handel Per Tønnesen.

- Stigningen i lønnen er for lav. Vi kommer fra en periode med krise i handelssektoren, men nu ser vi overskud igen, og det skal afspejle sig i lønudviklingen, udtaler han på HK's hjemmeside. 

Der er dog tale om en reallønsstigning. Det skyldes, at væksten i forbrugerprisindekset fra Danmarks Statistik kun er på 0,5 procent for samme periode. Men lønstigningen for 2015 er betydeligt mindre end stigningen i 2014 og 2013, som var på 1,6 procent.

Få forhandler løn

HK's lønstatistik viser også, at der stadig er forskel på den løn, som kvinder og mænd får på handelsområdet. Mens kvindernes gennemsnitsløn i 2015 lå på 26.206 kroner, lå mændenes på 28.283 kroner. Der er derfor en forskel på 2.077 kroner. 

Generelt står det heller ikke så godt til på arbejdspladserne, når de ansatte skal forhandle individuelle løntillæg. Næsten 60 procent af HK Handels medlemmer har ikke fået en lønstigning ud over de overenskomstmæssige lønstigninger i minimumslønnen de seneste fem år. Det viser en undersøgelse, som Epinion har lavet for HK Handel.

De handelsansattes løn består dog både af minimumslønnen og det personlige tillæg. Så det bekymrer HK, som også konstaterer, at en tredjedel af respondenterne aldrig har haft en lønforhandling.

- Vi støder alt for ofte ind i, at det er løndiktat og ikke lønforhandling på arbejdspladserne, men forhandlingsretten ligger helt fast, så det skal man selvfølgelig benytte sig af, ellers er løndannelsen i strid med overenskomsten, siger Per Tønnesen.

LÆS OGSÅ: Så meget arbejdede cheferne i 2015 og så meget tjente de



Flere detailnyheder Gå til forsiden




Daglig nyhedsmail:



Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirect







Seneste jobs



detailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832




Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD