Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

Nyt smart Dankort er godt for detailhandlen

Foto: detailfolk.dkFakta om Dankort og kontaktløse betalinger

Den kontaktløse kortteknologi baserer sig på en chip og en antenne i kortet, som kan kommunikere med kortterminalen – uden fysisk kontakt.

Den kontaktløse betaling gennemføres ved, at betalingskortet holdes hen til det kontaktløse symbol på terminalen. Displayet på terminalen viser, når betalingen er godkendt.

PIN-koden skal ikke indtastes ved køb op til 200 kroner.

Torsdag den 13 august 2015 kl. 06:10 af: Søren Duran Duus

Der er ingen ulemper for detailhandlen i forbindelse med indførelsen af de nye kontaktløse Dankort og Visa/Dankort, forklarer Dansk Erhverv.

Onsdagens nyhed om, at danske banker nu begynder at udstede kontaktløse Dankort og Visa/Dankort, når deres kunder skal have et nyt kort, er godt nyt for detailhandlen. De nye kontaktløse kort betyder, at danskere får mulighed for også at betale kontaktløst i de stadig flere forretninger, der tager imod denne form for betalinger.

PIN-koden skal ikke indtastes ved køb op til 200 kroner.

LÆS OGSÅ: Så meget er Dankort-forbruget steget

De nye korttyper vækker glæde hos Dansk Erhverv.

- Vi anser den kontaktløse funktionalitet som en naturlig videreudvikling af Dankortet, der skal sikre, at kortet fortsat er danskernes foretrukne betalingskort. Vi har de seneste år set en stigende tendens til, at danskerne efterspørger nye betalingsløsninger, der gør det lettere at betale, og det er helt naturligt, at Dankortet følger med i den udvikling. Derfor har detailhandlen taget ansvar for at fremtidssikre Dankortet og besluttet at betale for udviklingen af det kontaktløse Dankort, siger markedsdirektør for Dansk Erhverv, Henrik Hyltoft og fortsætter:

- Vi forventer, at denne nye udvikling af kortet vil betyde hurtigere og mere smidige transaktioner. Det gælder særligt i miljøer, hvor der betales mindre beløb, og hvor man kan have gavn af, at betalingen gennemføres hurtigere.

Ulemper for butikker?

- Er der set fra detailhandlen ulemper forbundet med de nye, kontaktløse Dankort og Visa/Dankort?

- Der er ikke ulemper ved den nye teknologi i forhold til detailhandlen, men fordele i form af mindre slid på terminalerne og forhåbentlig hurtigere afvikling af transaktionerne. Men ændringerne af forbrugernes betalingsvaner vil naturligvis kræve en større involvering fra butikkernes personale i en omstillingsperiode, forklarer markedsdirektøren for Dansk Erhverv, Henrik Hyltoft, til detailfolk.dk.

Der er i dag udstedt mere end 5 millioner Dankort og Visa/Dankort (841.000 Dankort, 4.648.000 Visa/Dankort), og der blev i 2014 foretaget mere end 1,1 milliard betalinger med Dankort i danske forretninger.

LÆS OGSÅ: Købmænd om Nets-salg: Usikkert for detailhandlenFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD